Nieuws

Ervaar hoe mooi duisternis is en kom op zaterdag 25 oktober naar de 'Nacht van de Nacht' bij Natuurmonumenten op Planken Wambuis bij Ede. Een unieke belevenis op een tijdstip waarop het natuurgebied normaal niet toegankelijk is. Maak een spannende wandeling in het donker via het bos naar de openheid van het Mosselse Zand in Planken Wambuis. De route wordt aangegeven met waxinelichtjes. Je wandelt via het donkere bos van Planken Wambuis naar het stuifzandgebied Mosselse Zand. Halverwege de route staat de boswachter klaar met lekkere warme chocolademelk. Sterrenvereniging Astra Alteria staat hier met enkele telescopen om de sterrenhemel te tonen. Na afloop is er een presentatie bij Camping de Wije Werelt over het belang van de donkere hemel'.

Beleef_de_Nacht_van_de_Nacht_op_Planken_Wambuis
Foto: © Natuurmonumenten - Roel van Ek 

'De wandelingen beginnen om 19.30, 20.00 en 20.30 uur en duren elk ongeveer 2 uur. Kosten deelname per persoon: kinderen 3 euro, leden van Natuurmonumenten, 6 euro en niet-leden 9 euro, inclusief warme chocomelk. Let op: reserveer van te voren je deelname. In verband met de te verwachten grote belangstelling kunnen alleen mensen die zich van te voren hebben aangemeld deelnemen. Dit kan via www.natuurmonumenten.nl of telefonisch bij de ledenservice, 035 - 655 99 55. Wandel je ook mee'?

Nederland wordt 's nachts steeds lichter. Het behoort tot de meest verlichte landen in Europa. Terwijl echt donkere nachten goed zijn voor mens en dier. En voor het milieu, want al dat licht kost heel veel energie. Daarom wordt op 25 oktober voor de tiende keer de 'Nacht van de Nacht' georganiseerd. Duizenden lichten gaan uit en er zijn nachtactiviteiten in alle provincies. Ook Natuurmonumenten doet mee.

'Beleef de echte nacht met ons mee. Kijk voor meer informatie over het belang van duisternis op nachtvandenacht.nl'

Meer activiteiten?
Kijk op www.natuurmonumenten.nl en twitter @NM_Gelderland of facebook.com/DeVeluwe.

Bron: Ede stad 11-10-2014