Nieuws
ACV’ is voortaan ook bereikbaar via de gratis berichtendienst ‘WhatsApp’. Via het telefoonnummer 06 - 230 11 370 kunnen inwoners tijdens werkdagen op een laagdrempelige manier hun vragen stellen aan afvalinzamelaar ‘ACV’.
Inwoners hebben diverse mogelijkheden om een vraag te stellen of een melding, suggestie, of klacht door te geven. Ze kunnen kiezen uit e-mail, telefoon, online contactformulier, Facebook, Twitter en nu dus ook ‘WhatsApp’.
 
Bereikbaar zijn
“We vinden het belangrijk om onze dienstverlening voor inwoners zo goed en toegankelijk mogelijk te organiseren. Daarom willen we bereikbaar zijn via kanalen en social media die de inwoners gebruiken”, aldus Tamara Melgers, coördinator klantcontactcentrum van ‘ACV’.
Het klantcontactcentrum van ‘ACV’ beantwoordt op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur de vragen rondom de afvalinzameling van inwoners uit de gemeenten Ede, Renkum, Veenendaal en Wageningen. Het mobiele telefoonnummer kan alleen worden gebruikt om ‘WhatsApp’-berichten te sturen.
Bellen of sms’en en het beantwoorden van groepsgesprekken is niet mogelijk.
 
Behoefte inwoners centraal
De contactmogelijkheid via ‘WhatsApp’ past in de ambitie van ‘ACV’ om de behoefte van inwoners zoveel mogelijk centraal te stellen in haar dienstverlening.
Zo wordt de website van ‘AC’ binnenkort vernieuwd, waardoor bezoekers van de site meer zaken online kunnen regelen. Het gaat bijvoorbeeld om het aanvragen van de afvalpas, nieuwe kliko’s, ophalen van grofvuil en de aanhanger lenen bij het afvalbrengstation.