Nieuws
Zaterdag 10 december aanstaande vindt langs de bus- en treinstations van de Valleilijn (Wageningen – Ede-Wageningen – Amersfoort) het Food & Winterfestival plaats. De Valleilijn bestaat 10 jaar en dat wordt gevierd met een hop on, hop off festival.
 
Gratis reizen
De hele dag kan men bovendien gratis reizen met de Valleilijn trein van Ede-Wageningen naar Amersfoort vice versa. De Valleilijn bus Wageningen – Ede-Wageningen is gratis tussen 11.00 – 16.00 uur. Bij verschillende stations zijn feestelijke activiteiten te vinden en staan diverse foodtrucks. Reizigers die van of naar station Amersfoort willen reizen deze dag kunnen een ticket downloaden via www.ervaarhetov.nl, zodat zij gratis op dit station kunnen in- en uitchecken. Met dit gratis ticket kunnen reizigers dan de gesloten toegangspoortjes op station Amersfoort openen.
 
Officieel moment
Gedeputeerde van de Provincie Gelderland, Conny Bieze zal samen met de wethouder Hans van Daalen van Barneveld en wethouder Leon Meijer van Ede, onder begeleiding van hyperculinaire kok Pierre Wind op het station in Ede Centrum om 11.30 uur het startsein geven voor de festiviteiten. Vervolgens stappen zij samen op de Valleilijntrein om te reizen naar Barneveld, zodat om klokslag 12.00 uur het Food & Winterfestival zal starten.
 
Programma Winterfestival
Het Food & Winterfestival is het allereerste hop on, hop off festival van Nederland met foodtrucks, muziek, bijzondere acts en kindervermaak. De activiteiten vinden plaats op de stationspleinen van Hoevelaken, Barneveld Centrum, Lunteren, Ede Centrum, Ede-Wageningen, WUR Forum en Busstation Wageningen Centrum. Het is een bonte verzameling van keukens op wielen en vrolijke sfeermakers. De reizigers kunnen op vertoon van hun OV-chipkaart of een Valleilijn Festivalticket korting krijgen bij de foodtrucks. Ook kunnen de bezoekers een familiebezoek naar Burgers Zoo winnen wanneer zij een leuke of gekke festivalfoto posten op de facebookpagina van www.ervaarhetov.nl of sturen naar info@valleilijn.nl.
 
Valleilijn succesvol
Het festival wordt georganiseerd door de Provincie Gelderland, Connexxion en Syntus, die verantwoordelijk zijn voor de Valleilijn. Dit in nauwe samenwerking met de diverse gemeenten waar de Valleilijn rijdt. Nu tien jaar later blijkt dat de lijn in een grote behoefte van reizigers voorziet. Het is een belangrijke verbinding geworden in de regio en naar de Randstad. Het is dus uitermate succesvol te noemen, zodanig dat er zelfs volgend jaar twee extra treinen bij zullen komen op het traject.
 
Gedeputeerde Conny Bieze: “Veel inwoners in Gelderland gebruiken het openbaar vervoer dagelijks voor reizen naar werk, studie of voor sociale bezoeken. We moeten zorgen dat dit snel, betrouwbaar en maatschappelijk betaalbaar gebeurt op een duurzame manier. Het succes van de Valleilijn laat zien dat we dit als regionale overheid samen met vervoerders uitstekend kunnen regelen.”
 
Het volledige programma van het Food & Winterfestival van de Valleilijn is na te lezen op www.valleilijn.nl en www.ervaarhetov.nl