Nieuws
met dit berichtje wil ik jullie een kleine update geven over incidenten die de afgelopen periode in Lunteren hebben plaatsgevonden. De vorige update is alweer even geleden, excuus hiervoor.
 
Al enige tijd zitten wij met veel plezier in het Westhofhuis in Lunteren. We zijn erg blij dat we als wijkagenten een plek houden in het buitengebied. U bent iedere woensdag van 13:00 uur tot 15:00 uur van harte welkom als u ons wil spreken. Op de andere dagen zijn wij ook aanwezig maar dan hebt u geen zekerheid dat u ons in het Westhofhuis treft. We willen natuurlijk zoveel mogelijk in de wijk bezig zijn. Wij blijven natuurlijk ook gewoon bereikbaar onder de gebruikelijke e-mailadressen en/of telefoonnummers.
 
Een aantal maanden geleden hadden we in samenwerking met de verschillende Whatsappgroepen in Lunteren weer een prachtige aanhouding van een woninginbreker. Na diverse verdachte situaties en een heterdaadmelding werd de verdachte ’s avonds op de Postweg aangehouden. Na verhoord te zijn door de recherche is de verdachte overgenomen door Justitie. Die hebben hem voor de rechter gebracht en die besloot de verdachte voor in ieder geval 90 dagen op te sluiten. Na deze negentig dagen moest hij voor de rechter verschijnen en heeft hij een straf gehad voor de door hem gepleegde inbraken. Zelfs RTL nieuws wist de beheerder van de Whatsappgroep te bereiken en hebben er een mooi item van gemaakt. Lunteren stond weer op de kaart. Een prachtig resultaat door samen te werken! Dit geeft ook maar weer aan dat het melden van verdachte situaties blijkt te werken, ga zo door!
 
Bent u nog geen lid van een Whatsappgroep meld u dan snel aan op www.lunteren.com/buurtpreventie, op deze manier kunt u actief bijdragen aan de veiligheid in uw wijk of straat. Meld verdachte situaties eerst bij de politie en dan in de Whatsappgroep en blijf de locatie doorgeven waar de verdachte personen zijn. Op deze manier kunnen wij de verdachte personen controleren en hun identiteit vaststellen en zo kunnen we met zijn allen inbraken voorkomen. Probeer daarin zelf geen actie te ondernemen en te wachten op onze komst. Dit voorkomt lastige en/of nare confrontaties.
 
We willen nog wel onze zorgen uitspreken over het aantal zware ongevallen en het rijden onder invloed. Helaas hebben we weer meerdere zwaar gewonde personen gehad naar aanleiding van een verkeersongeval. Dit is niet goed, het slachtoffer en zijn/haar dierbaren hebben hier veel ellende van. Dit moeten we zien te voorkomen. Het aantal controles op rijden onder invloed zullen en hebben wij de laatste tijd opgevoerd. Hierbij was het schokkend om te zien dat er binnen 10 minuten al twee, behoorlijke, overtreders van alcoholmisdrijven werden aangehouden. Hun rijbewijzen zijn ingevorderd en ze kunnen een aanzienlijke boete tegemoet zien.
Wees met elkaar scherp op dit ongewenste verkeersgedrag en wijs elkaar erop dat alcohol en verkeer NIET samengaan. Veilig thuiskomen willen we allemaal.
 
Dan als afsluiting nog een aantal mooie cijfers, het aantal inbraken ten opzichte van vorig jaar is drastisch gedaald. Tot dit moment zijn er 12 inbraken gepleegd waar dat er vorig jaar 37 waren. Ook het aantal fietsendiefstallen is gelukkig afgenomen, van 47 stuks vorig jaar naar 12 dit jaar. Hier dragen we met zijn allen aan bij!
 
Over niet al te lange tijd zal er weer een update volgen en voor nu wensen we u allemaal een fijne vakantie en let goed op elkaar wanneer de buren op vakantie zijn.
 
Bart Bosman (Lunteren)
 
Ps. Tot ziens op de Oud Lunterse Dag