Nieuws
Op 10 en 17 augustus zijn er in het Rietveldpaviljoen in de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum concerten van NJO (Nationaal Jeugd Orkest).
Dit jaar zijn de concerten geïnspireerd op de tentoonstelling Arp: The Poetry of Forms en 100 jaar De Stijl - Mondriaan tot Dutch Design. De concerten zijn gratis voor iedereen met een geldig entreebewijs voor park en museum.
10 augustus (14.30-15.30 uur) - Cheng Kwartet Het Cheng Kwartet bestaat uit Hui-Wen Cheng (viool), Wan-Ru Cheng (viool), Shih-Hsien Tsai (altviool) en Sheng-Chiun Lin (cello).
Cheng_kwartet
De jonge componist Brechtje schreef als winnaar van de NJO-prijs tijdens de Young Composers Meeting speciaal voor het Cheng Kwartet een nieuw werk, dat tijdens de Muziekzomer in première gaat. De compositie is een muzikale reactie op De Stijl.
Deze compositie wordt aangevuld met Taiwanese volksliederen, het vierde strijkkwartet van Haydn en composities van Beethoven.
17 augustus (14.30-15.30 uur) - Treeo HOUT Treeo HOUT bestaat uit Marinda Kusters (fluit), Helmke Jansen (hobo) en Thomas Dulfer (fagot).
content_foto_treeo_hout
Het kleine, wendbare ensemble overschrijdt de grenzen tussen muziekstijlen graag. Deze twintigers zijn niet vies van een uitdaging, wat blijkt uit de stukken die ze tijdens eerdere concerten op het programma zetten. Een jong ensemble waarvan de spelers al behoorlijk wat ervaringen, prijzen en diploma’s op hun naam hebben staan. Deze zomer speelt het ensemble in de beeldentuin werken die passen bij de tentoonstelling Arp: The Poetry of Forms. Daarnaast spelen ze Trio voor fluit, hobo en fagot van Julius Röntgen. NJO Muziekzomer De concerten zijn onderdeel van De NJO Muziekzomer, een jaarlijks terugkerend Gelders zomerfestival waarin jonge musici de hoofdrol spelen. Informatie: www.muziekzomer.nl.
Mondriaan tot Dutch Design
2017 is het jaar waarin we honderd jaar vormgeving van de toekomst vieren. Directe aanleiding is de oprichting van De Stijl in 1917, met kenmerken die tot op de dag van vandaag in Dutch Design te zien zijn. Om deze mijlpaal te vieren heeft NBTC Holland Marketing, samen met haar partners, 2017 uitgeroepen tot themajaar ‘Mondriaan tot Dutch Design’. Het themajaar markeert de introductie van de verhaallijn Mondriaan tot Dutch Design, die bezoekers door heel Nederland naar interessante plaatsen voert die te maken hebben met werken uit de periode van De Stijl en hedendaags design.
Musea, erfgoedlocaties en evenementen in Nederland stellen werk van topdesigners centraal, zetten deuren van ateliers open en eren kunstenaars als Mondriaan, Rietveld, Van der Leck en Van Doesburg. Dit themajaar komt tot stand door een samenwerking van NBTC met uiteenlopende partners. Zie voor het complete overzicht www.mondriaantotdutchdesign.nl.
Noot voor de redactie: meer informatie ontvangt u via Wanda Vermeulen, telefoon 0318-596164, 06-12509379 of wandavermeulen@krollermuller.nl. Op de beeldbank kunt u foto’s downloaden: www.krollermuller.nl/beeldbank.
Het Kröller-Müller Museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur, de beeldentuin sluit om 16.30 uur. Informatie: www.krollermuller.nl, Facebook.com/krollermuller, Twitter.com/krollermuller.
Hoofdbegunstigers: