Nieuws
Het is alweer even geleden dat wij een artikel hebben geschreven in de Lunterse krant, dit is niet omdat wij dat
vergeten waren maar meer omdat wij tegenwoordig heel veel delen en actief zijn op social media. Hierin kunnen
ook wij als wijkagent niet achterblijven. Op Instagram delen wij hele diverse dingen zoals wat wij zoal doen op
een dag, welke diensten wij nog meer draaien voor de politie en geven we tips voorpreventie en dergelijke. Wilt u
ook op de hoogte blijven zoek ons op Instagram onder wijkagent_lunteren en wijkagent_lunteren_ilco en volg
ons. We begrijpen ook dat niet iedereen social media gebruikt vandaar nu een berichtje in de Lunterse krant. Mijn
collega Ilco is ook alweer enige tijd aan het werk in het dorp en heeft het erg naar zijn zin. Hij vind het fijn dat jullie
ook hem al weten te vinden en ook voor hem geldt, zie je hem fietsen of lopen spreek hem gerust aan als u iets te
melden heeft of voor gewoon een praatje.
 
De zomerperiode zit er alweer op, de grote vakantie is bijna ten einde en de Oud Lunterse Dag is aanstaande. In aanloop daar naar toe hebben we de zomermarkten gehad en volgens mij zijn die prima verlopen. Er zijn geen incidenten geweest en de sfeer was iedere avond gezellig. Jammer dat het de laatste avond zo regende maar dat mocht de pret van de vier voorgaande avonden niet drukken.
 
Wat betreft misdrijven is het in Lunteren ook rustig geweest, vanaf juni hebben we geen inbraken meer gehad en dat stemt mij wel tevreden. Ik zag wel dat er diverse verdachte situaties zijn gemeld. Dit is goed want daaruit blijkt dat jullie alert zijn en hierdoor inbraken voorkomen. Heel erg fijn.
 
Nu maandag de scholen weer gaan beginnen wil ik jullie ook vragen weer wat meer op elkaar te gaan letten in het verkeer. Het wordt weer drukker met schoolgaande kinderen op de fiets, ouders die hun kinderen naar school brengen en ieder ander die weer gewoon naar zijn of haar werk moet. Wij zien altijd dat er in deze periode meer ongevallen gebeuren dan normaal. Onderstaand een aantal tips om te zorgen voor een veilige weg situatie voor elkaar:
 
- app of bel niet tijdens het rijden of fietsen! Los van de boete (240,- euro) is het erg gevaarlijk want je hebt gewoon je aandacht niet op de weg.
 
- Let op je snelheid, over het algemeen mag je overal in het dorp Lunteren maar 30 km/u. Met name op de Bisschopweg en de Dorpsstraat zien wij dat er erg hard gereden wordt.
 
- breng je de kinderen met de auto naar school zorg er dan voor dat je op een juiste plek parkeert en niet in bochten of voor uitritten van woningen.
 
- Het is ’s ochtends weer langer donker en als je je licht aandoet op de fiets dan zien jullie elkaar veel beter
 
- Laat als fietser zien wat je van plan bent te gaan doen door je hand uit te steken of duidelijk te zijn naar je medeweggebruikers.
 
Ik denk dat als wij ons aan de bovenstaande dingen houden we met elkaar het verkeer een stukje veiliger kunnen maken. Helpen jullie mee?
 
Dan rest mij nu niets anders, mede namens Ilco, dan jullie een hele fijne Oud Lunterse Dag toe te wensen. Wij zijn er deze dag ook bij en hopen op een zonnige en gezellige dag.
 
 
Groet Bart Bosman
Wijkagent Lunteren
 
Ps. Volgt u ons al op Instagram? Wijkagent_lunteren en Wijkagent_lunteren_ilco