Nieuws

Drie dagen (dinsdag, woensdag en donderdag) waren groep 8 CNS de Triangel werkzaam als de brugklassen B1A en B1B! Hun school heette deze dagen het Triangel College. Er werd gewisseld van lokaal en er werden ‘middelbare’ vakken gegeven als Frans, Engels, wiskunde, maatschappijleer etc.
De vakken verzorgd door eigen leerkrachten en studenten maar er waren ook docenten van andere scholen bereid gevonden om mee te doen.
Groep_8_van_De_Triangel_voor_even_al_brugklassers

Afgelopen maandag zijn de leerlingen uitgebreid geïnformeerd door de bedenker van dit project; meester Martijn Schilder, 3e jaars student aan de CHE in Ede.
De Leerlingen kregen roosters evenals agenda’s en de “te laat’ kaart. De procedure voor het ‘eruit gezet worden ’werd uitgelegd. De leerlingen kregen rode hoofden van de stortvloed aan informatie en sommigen waren die maandag zichtbaar zenuwachtig aan het worden.
Enkele leerkrachten hadden al huiswerk ter voorbereiding opgegeven!
Pfff, het moet toch niet gekker worden!, moet menigeen hebben gedacht.

Maakt niet uit! Het was oefenen voor de Grote Stap die ieder van de kinderen gaat maken na de grote vakantie. Laten ervaren hoe anders het straks is, op je eigen, vertrouwde basisschool.
Even een misser mogen maken in een beschermde omgeving zodat je straks misschien wat zekerder als ‘brugpieper’ rond kan lopen.