Nieuws
Na ‘Wereldvrouwen’ komt er weer een bijzondere expositie aan. Met ‘The Sixties – was jij erbij?’ duikt Museum Lunteren terug in de tijd. De focus komt nu te liggen op de woelige jaren zestig, waarin conventies op de schop gingen, jongeren meer vrijheid eisten en popmuziek en uiterlijk belangrijker werden dan ooit. Daarom: haal leeg die zolder, ruim uit dat kastje! Alles voor de expositie.
 
De tentoonstelling die Museum Lunteren voor ogen heeft, moet in beeld brengen wat er in dat woelige tijdvak in de wereld om ons heen, maar natuurlijk vooral in eigen land, gebeurde. En wat er allemaal veranderde. Daarvoor zoekt het museum nog allerlei attributen die ons verhaal moeten onderschrijven en schragen. Wie in zijn geheugen duikt, loopt meteen tegen twee dominerende kleuren aan: oranje en bruin. Of het nu de kopjes en schotel waren, of de tegels op de vloer, bruin en oranje waren vooral uit de jaren zestigwoningen eenvoudig niet weg te denken. Lampjes, tafelkleedjes, het hele interieur – je ziet het zo voor je. Posters aan de muur.
 
Ook de kleding. Waarin onderscheidt de jeugd zich van zijn ouders? Kleding. Minirokjes, lange broeken die onderin wijder worden, bordeelschuivers aan de voeten, ruim tot zeer ruimvallende hemden. Schoolboeken in de pukkel, Puch uit de schuur en hup naar school. Wie thuis nog kledingstukken heeft, minirokjes, uitwaaierende broeken en misschien zelfs schoenen, een radio of televisietoestel, een platenspeler, een pukkel of bedenk het zelf maar – het museum ontvangt het dolgraag als bruikleen. Samen kunnen we zo een prachtige expositie samenstellen.
 
Er is natuurlijk veel meer dat een plaatsje op de tentoonstelling verdient. Wat te denken van platen en platenhoezen, van muziekinstrumenten, van huisraad, tegeltjes aan de muur met van die memorabele brave teksten, van sieraden, schilderijen en posters, tijdschriften en (strip)boeken, aanplakbiljetten en horloges… en zo kunnen we doorgaan. U maakt Museum Lunteren blij met alles wat u bij u thuis nog boven water krijgt. Gauw ermee naar het museum en de beloning van uw inspanningen zult u vanaf 2 maart 2019 kunnen bewonderen bij de opening van ‘The Sixties – was jij erbij?’ Museum Lunteren, Dorpsstraat 55, tel. 0318 – 48 62 54 info@museumlunteren.nl en bekijk onze nieuwe website  www.museumlunteren.nl