Nieuws
Museum Lunteren bruist! En dat dankzij onze vele leden en vrijwilligers, die wij allemaal hard nodig hebben en zonder wie het museum niet kan draaien. En dankzij u als inwoner en bezoeker!
 
Het museum wilt leden, vrijwilligers en inwoners en bezoekers van Lunteren hiervoor van harte danken. Graag biedt het op zaterdag 5 januari 2019 dan ook een nieuwjaarsontmoeting aan. U bent dan tussen 14.00 en 17.00 uur van harte welkom om ons museum gratis te bezoeken.
Vanzelfsprekend horen daar een hapje en een drankje bij en voor de kinderen zijn er leuke activiteiten.
Marianne van Gaale, die de schilderijen en mode van de expositie Wereldvrouwen heeft vervaardigd, zal u met plezier rondleiden en u meer hierover vertellen.
 
2018 was voor Museum Lunteren een mooi jaar. Enkele spraakmakende exposities wisten veel bezoekers te trokken. Exposities die de cultuurhistorische relatie met ons Lunterse verleden onderstreepten, zoals de exposities ‘Een huis vol’ en ‘Verteld verleden’. En exposities die de ambitie van het museum om ook breder cultuurhistorische relaties te leggen, zoals de zeer succesvolle expositie ‘de HOED als verrassende TOPPER’ en de nu al breed gewaardeerde expositie ‘WERELDVROUWEN’.
 
Het komende jaar is voor het museum een spannend jaar: dankzij de testamentaire gift van de heer Noordmans gaat het museum, als alles loopt zoals verwacht, uitbreiden. Dan is er nog meer ruimte voor vaste exposities en kan in het museum, meer nog dan tot nu toe, bezoekers ook van buiten informeren over de rijkdom aan cultuurhistorische schatten in Lunteren en omgeving.
 
Graag tot 5 januari aanstaande! En uiteraard eerder, als u niet zo lang wilt wachten om onze expositie ‘WERELDVROUWEN’ te bezoeken. Info: www.museumlunteren.nl