Nieuws

De drie themabijeenkomsten die museum Oud-Lunteren het afgelopen kwartaal in het kader van de expositie Herinneren en Verbinden heeft gehouden, waren een succes. De avodnen werden door ruim 120 geïnteresseerden bezocht.

Museum_Oud-Lunteren_gaat_door

“Ik mag ons experiment daarom geslaagd noemen”, stelt een niet ontevreden Johan de Lange, vrijwilliger bij het museum en een van de organisatoren. “We hadden nergens op gerekend, maar de opkomst heeft ons bijzonder verheugd. En het aantal bezoekers had nog een stukje hoger kunnen liggen wanneer Ajax de laatste avond, woensdag 11 december, niet in de Champions League tegen AC Milan had gespeeld. Die thuiswedstrijd heeft ons toch al gauw tien à vijftien mensen gescheeld. Daar moeten we de volgende keer, want we gaan dóór met de themabijeenkomsten, dus beter op letten.”

Frappant is de wijze waarop bezoekers voor de drie avonden zich hadden gemeld. Bijna niet dus. Slechts een enkeling had telefonisch of via de mail op de oproep in de Lunterse Krant gereageerd.
“Maar ze hebben de oproep wel gelezen, want we werden plezierig verrast toen op de bewuste avonden de mensen bléven binnenkomen. Heel opmerkelijk”, aldus De Lange. “Een Lunteraan geeft zich kennelijk niet op, die komt gewoon!”