Nieuws
 Samen met hun (klein)kinderen kunnen (groot)ouders zaterdagmiddag 22 oktober in Museum Lunteren in de huid van een Lunterse kunstenaar kruipen. Doek, verf en penselen staan of liggen op deze Gelderse Museumdag klaar om aan de slag te gaan. In het nagemaakte atelier zal een plaatselijke kunstenaar de schilders in spe met raad en daad bijstaan.
Voordat iedereen aan zijn eigen kunstwerk kan beginnen, wordt een kleine rondleiding gegeven. Daarbij wordt een kijkje genomen op de nieuwe expositie: ‘Lunteren eert zijn kunstenaars van weleer’. Twee kenners van het museum zullen jong én oud daarover het nodige gaan vertellen. Te bewonderen zijn de werken van een aantal schilders die ooit in Lunteren naam hebben gemaakt, of zomaar een tijdje in het dorp hebben gewoond en gewerkt.
Daarna wordt het atelier op de bovenste verdieping van het museum opgezocht. De zojuist opgedane inspiratie moet tot onvervalste ‘topstukken’ kunnen leiden. En alles mag, er zijn geen beperkingen! Bovendien is er een kans dat schilderijen die er op de een of andere manier uitspringen bij de officiële opening van de expositie op vrijdag 28 oktober zullen worden getoond. Wie weet het begin van een mooie schilderscarrière…
De kunstzinnige middag duurt van 14.00 tot 16.30 uur. Museum Lunteren bevindt zich aan de Dorpsstraat 55, schuin tegenover de Grote Kerk.
Maak_in_Museum_Lunteren
De schilder van dit portret, te zien op de expositie, hield wel van een beetje kleur.
Aan de wandel in De Valk Aan tafel!, bij de de terugkommorgen