Nieuws
Na de zeer druk bezochte expositie ‘De hoed als verrassende topper’ opent Museum Lunteren op 27 januari opnieuw zijn deuren voor een bijzondere tentoonstelling: ‘Schatten van Lunteranen’.
Expositie_Schatten_van_Lunteranen
Veel dorpsbewoners hebben de afgelopen tijd hun ‘schatten’ in bruikleen gegeven om ze in de periode van 27 januari tot en met 20 april te tonen aan het Lunterse publiek. Verrassende dingen zijn er te zien, van een schattig poëziealbum tot een prachtig beeld van een beroemde kunstenaar. Kostbare herinneringen koestert men bij deze ‘schatten’ die normaal gesproken aan het oog onttrokken zijn.
Expositie_Schatten_van_Lunteranen_1-2
Hartverwarmende verhalen bij de voorwerpen zorgen voor mooie mijmeringen.
Het wordt een tentoonstelling van kijken, ontdekken, verwonderen, verbazen en genieten. Daarnaast zal een beëdigd taxateur zich binnenkort bezighouden met de waardebepaling van een aantal van de ingebrachte voorwerpen.
Expositie_Schatten_van_Lunteranen_2
De officiële opening van de expositie was vrijdag 26 januari en werd verricht door wethouder Willemien Vreugdenhil van de gemeente Ede. Vóór haar vertelde  Anneke Schat, gerenommeerd kunstenaar en ontwerpster van onder andere de Gouden Televizier-Ring, haar verhaal over ‘schatten’ houden.