Nieuws
Succesvolle hoedententoonstelling uitgebreid met uniek keramiek van Rhenense kunstenaar Jan van der Molen.
Tot en met 6 januari loopt in Museum Lunteren de nu al zeer succesvolle tentoonstelling “De hoed als verrassende topper”. Deze tentoonstelling bevat onder meer Prinsjesdag-hoeden van Kamerleden en hoeden van topontwerpers zoals Berry Rutjes. Nu kunnen wij deze tentoonstelling uitbreiden met een unieke verzameling hoeden van keramiek van de Rhenense kunstenaar Jan van der Molen. Opening op 15 november 2017 om 16.00 uur.
 
Primeur voor Museum Lunteren
Jan van der Molen (1926-2017) werkte met hout, steen, gips, keramiek en andere materialen. In de jaren ’90 begon hij aan wat zou uitgroeien tot zijn hoedencollectie. Hij werkte voor zijn plezier en stortte zich daar liever op dan zich bezig te houden met het vinden van een weg naar het publiek. Na zijn overlijden in oktober 2017 hebben zijn erfgenamen een deel van zijn werk ter beschikking gesteld aan Museum Lunteren. Het bestuur van het museum is zeer verheugd met deze primeur.
 
Spel met de realiteit
Van der Molen had een geheel eigen stijl, hij werkte met veel oog voor detail en hield van kleur. Zijn werk speelt steeds een spel met de realiteit: een pet van de Royal Swiss Navy is al op twee manieren onzin, maar met het appeltje voegt hij er ook nog een knipoog naar Zwitserlands legendarische kruisboogschutter aan toe. Ook het sombere zwarte hoofddeksel van de Spaanse Guardia Civil krijgt in zijn handen een verrassende twist. Zo kent elk exemplaar zijn eigen verhaal.
 
Deze bijzondere uitbreiding van onze tentoonstelling “De hoed als verrassende topper” wordt geopend op 15 november 2017 om 16.00 uur. Namens de erfgenamen vertelt Michiel van de Molen kort iets over de achtergrond van de kunstenaar en zijn werk. Namens het bestuur van Museum Lunteren neemt Sofia Feenstra hier de laatste hoed in ontvangst waarmee ook dit deel van de tentoonstelling geopend is. Plaats van handeling: Museum Lunteren, Dorpsstraat 55, 6741 AB Lunteren
Meer informatie over het werk van Jan van der Molen: Michiel van der Molen, michiel@molenmolen.nl , 06 25 04 40 62
Meer informatie over Museum Lunteren: Sofia Feenstra, sofiafeenstra47@gmail.com, 06 57 10 12 59