Nieuws
In het kader van de expositie Wereldvrouwen organiseert Museum Lunteren een aantal schilderworkshops. De eerste vond afgelopen week plaats met als thema ‘Schilderen met bladgoud’. De deelnemers gingen blij naar huis met een eigen kunstwerk.
Geslaagde_workshop 
Al snel na de aankondiging van de workshops, was er veel interesse. Vooralsnog zijn er drie workshops georganiseerd: twee met het thema Schilderen met bladgoud en een met het thema ‘Fijnschilderen als de oude meesters’. De eerste workshop ‘Schilderen met bladgoud’ vond onlangs plaats.
Aan de schilderstafel vol penselen, tubes verf en vellen bladgoud gingen de deelneemsters aan de slag. Zonder enige ervaring leerden zij de beginselen van het schilderen met bladgoud onder de bezielende leiding van docente Javelin Schram. En dat bleek soms nog best lastig aldus de deelneemsters: “Het ziet er makkelijk uit, maar er komt best wat bij kijken”. “Ontzettend interessant om te leren schilderen met bladgoud”. “Deze workshop smaakt naar meer”.
De eerste drie workshops zijn al volgeboekt. Voor wie echter interesse heeft, kan zich aanmelden per mail info@museumlunteren.nl. Bij voldoende deelnemers worden extra workshops ingepland.
Geslaagde_workshop_1 
Veel bezoek
De workshop is onderdeel van de expositie Wereldvrouwen in Museum Lunteren. Deze trekt al sinds haar opening op 9 november jl. veel publiek. Bij de opening waren 350 bezoekers, in de eerste twee weken bezochten bijna 400 mensen de expositie. Kunstenares Marianne van Gaale is aangenaam verrast: ,,Het is altijd spannend hoeveel publiek er op af komt. Dat het al meteen zoveel mensen trekt, ben ik erg blij mee. Er zijn zelfs mensen die bij de opening waren en weer terug komen met vrienden en familie.”
 
50-jarig huwelijk
Ook is er veel animo voor de groepsrondleidingen. Deze rondleidingen tot maximaal 20 personen worden verzorgd door Marianne waarbij zij persoonlijk de verhalen achter de portretten vertelt. ,,We hebben aanmeldingen van diverse verenigingen en organisaties als bedrijfsuitje, vriendenmiddag of nieuwjaarsuitje. Er is zelfs een echtpaar dat 50 jaar getrouwd is en hier een middagje met familie voor een rondleiding komt.” De expositie loopt nog tot en met 9 februari 2019. Meer informatie over de workshops en de expositie staat op de website www.museumlunteren.nl
 
Over de expositie Wereldvrouwen
De expositie Wereldvrouwen omvat 24 levensechte portretten van kleurrijke vrouwen uit allerlei werelddelen. Vrouwen die Marianne heeft ontmoet tijdens haar reizen in de afgelopen vijftien jaar. Naast de treffende portretten zijn er ook een groot aantal bijzondere kledingstukken te zien. Jassen met namen als Once in Blue Moon en Falling Stars, bijzondere kimono’s, handgemaakte Gambiaanse jurken en kleding met prints van Marianne’s schilderijen. Dit alles compleet gemaakt met bijpassende sieraden, hoofdtooien en gebruiksvoorwerpen uit diverse culturen.