Nieuws
Afgelopen week organiseerde Museum Lunteren haar eerste Mad Hatter Tea Party. Dit in het kader van de nieuwe expositie: De HOED als verrassende TOPPER. De middag was een succes: hoeden passen in combinatie met een high tea spreekt veel vrouwen aan.
Welke hoed past bij mij? Waar moet je rekening mee houden als je een hoed draagt? Op deze vragen en meer kregen twintig bezoeksters tijdens de Mad Hatter Tea Party antwoord. En wel niet minder dan van hoedenontwerpster Berry Rutjes, onder meer bekend van diverse Prinsjesdaghoeden waaronder de hoed voor Maxima in 2008. Onder het genot van een uitgebreide high tea vertelde Berry enthousiast over haar vak. Hoe wordt een hoed gemaakt? Welke stoffen gebruikt zij? Wat voor soort hoeden zijn er allemaal? Ook gaf ze welkome tips over de hoedenetiquette. ,,We hebben een hele leuke samenwerking met Berry,” vertelt Marianne Beukers namens de organisatie. ,,Ze is heel enthousiast. Enkele van haar hoeden zijn ook te zien in onze expositie: De HOED als verrassende TOPPER.”
 
Hoeden passen
Na het verhaal van Berry was het tijd om hoeden te passen. Iedereen mocht alle hoeden passen en daar werd goed gebruik van gemaakt. Daarbij gaf Berry uitleg waarom de ene hoed beter bij je past dan de andere. Deelneemster Suzanne van Gaale: ,,Ik draag eigenlijk nooit hoeden, maar omdat ik nu weet welke hoeden bij mij passen, ben ik zo enthousiast dat ik voor deze winter een leuke hoed ga kopen.”
Vervolg met een Ladiesnight en workshop ‘Maak je eigen turban’
De Mad Hatter Tea Party krijgt een vervolg met de Ladiesnight ‘Hoeden passen als uitje’ op donderdag 12 oktober a.s. en de workshop ‘Maak je eigen turban’ op vrijdag 3 november. De workshop turban maken is al uitverkocht. Bij voldoende aanmelding wordt deze herhaald.
Voor de Ladiesnight zijn nog kaarten beschikbaar. Tijdens deze gezellige avond kun je allerlei hoeden passen en krijg je dit keer persoonlijk advies van hoedenontwerpster Elisabeth de Meulmeester uit Arnhem. Ook zij maakt onder meer hoeden voor Prinsjesdag. De Ladiesnight is inclusief hapjes en drankjes en begint om 19.30 kosten zijn 29,95 euro p.p.( incl. museumbezoek) Aanmelden kan per mail naar: vangaale@planet.nl of telefonisch via 0318-484517 of bij Museum Lunteren Dorpsstraat 55 6741 AB in Lunteren
Prinsjesdaghoeden en meer op deze expositie
De expositie: De HOED als verrassende TOPPER is nog te zien tot 6 januari 2018 in Museum Lunteren.
Het toont een breed scala aan soorten hoeden, turbans, cocktailhats, dopjes, elegante gleufhoeden en spectaculaire hoeden waaronder een bekroonde Art Deco hoed. Deze hoeden zijn allemaal van de hand van hoedenontwerpster Berry Rutjes, Elisabeth de Meulmeester en Renée Gasé. Blikvanger zijn de 25 prachtige Prinsjesdaghoeden. Meer informatie te vinden op www.oudlunteren.nl.
Bijlage: foto Mad Hatter Tea Party
onderschrift: Veel hoeden passen tijdens de Mad Hatter Tea Party
 
Noot voor de redactie:
Wilt u zelf ook de Ladiesnight bijwonen voor een artikel in de media of wilt u meer informatie? Neem contact op met Marianne Beukers, telefoon 0318 484517 of per mail : vangaale@planet.nl