Nieuws
De expositie ‘ODE aan de Tas’ is een schot in de roos. Welke andere conclusie kan er getrokken worden nadat de teller halverwege de duur van de tentoonstelling al op ruim 800 bezoekers staat?
Bezoekers_museum_Oud_Lunteren_betrokken_bij_exposities_1 
Zaterdag 8 augustus was het in het museum aan de Dorpsstraat extra druk. Daarvoor verantwoordelijk waren twee in het oog springende exposanten: Marianne van Gaale en Lucy Peters die speciaal voor deze middag waren uitgenodigd. Hun gehoor bestond uit enkele tientallen geïnteresseerde bezoekers die een inkijkje kregen in het creatieve proces van de twee aan de weg timmerende ontwerpers.
Bezoekers_museum_Oud_Lunteren 
De een, Marianne van Gaale uit Lunteren, laat zich inspireren door haar olieverfschilderijen waarvan een print (vaak van wereldberoemde actrices als Ingrid Bergman en Brigitte Bardot) op haar tassen wordt overgebracht. De tassen van Lucy Peters uit Lochem kenmerken zich door het gebruik van onorthodoxe materialen als binnenbanden van fietsen, brandweerslangen, zeildoek en het leer van de uit gymzalen bekende bok.
 
Het uitnodigen van de beide dames-met-een-verhaal bleek een goede zet van het museum. Te oordelen naar de reacties van de bezoekers was hun ‘passie voor de tas’ overgekomen.
Voor informatie over museum Oud Lunteren: www.oudlunteren.nl