Nieuws
Vier jaar geleden trad Jannie du Toit met zeer veel enthousiasme op in het ‘Witte Kerkje’. Zaterdag 7 oktober treedt hij er weer op en wordt dan begeleid door twee getalenteerde muzikanten. Het belooft opnieuw een bijzondere avond te worden waarin luistermuziek en verhalen centraal staan.
 
‘Doep is nie dood nie’ is een éénmanspresentatie met tekst- en muziekgrepen over de levensbeschouwing en werk van Koos du Plessis. Koos is in januari 1984 op jeugdige leeftijd overleden, maar zijn erfenis blijft een bron van wijsheid en onsterfelijke muziek.
Drieëndertig jaar na zijn overlijden wordt het in deze productie duidelijk hoe levend en relevant zijn blik op het leven steeds blijft, hoe treffend zijn liedkunst. ‘Koos Doep’, is de nestor van het Afrikaanstalig kleinkunst.
 
Jannie du Toit is 'n bekende Afrikaanse zanger. Sinds 1971 houdt hij zich bezig met Afrikaanse muziek. In 1979 begon hij zijn sololoopbaan www.janniedutoit.be
Cello: Susan Mouton, Piano en accordeon: Chanie Jonker, Zang, conference en gitaar: Jannie du Toit
 
Tijd: vanaf 19.45 uur (inloop) met koffie en thee. Aanvang optreden: 20.15 – 21.35 uur; napraten met glaasje tot ongeveer 22.00 uur
Kosten leden Vrijzinnig Lunteren € 7,50 / niet leden € 12,50. Aanmelden: theaterlunteren@gmail.com