Nieuws
Leden alsook niet-leden zijn van harte welkom op de jaarlijkse ledenvergadering van de ‘Vereniging Oud Lunteren’. De bijeenkomst wordt gehouden op dinsdagavond 23 mei in ‘Partycentrum Floor’, Dorpsstraat 36 in Lunteren. Aanvang 19.30 uur.
Na de pauze zal emeritus hoogleraar Martin Verstegen een lezing houden over het wel en wee van de bij, die niet alleen in Nederland meer dan ooit in de belangstelling staat.
 
De lezing van Verstegen, ooit verbonden aan de universiteit van Wageningen, is even verrassend als informatief. Zo zal hij onder andere ingaan op de onmisbare schakel die de bij in onze voedselproductie inneemt, op de vele bedreigingen waaraan het diertje blootstaat én op de mogelijkheid van uitsterven met alle mogelijke gevolgen van dien.
Ook de relatie tussen allergieën en honing uit de omgeving zal ter sprake komen. Verder zal Verstegen zijn licht werpen op het aantal bijensoorten dat we kennen en op de biodiversiteit van de plantenwereld.
 
Tot slot vraagt hij zich af waaruit eventuele hulp kan bestaan aan landbouwers in Afrika om olifanten van hun gewassen weg te houden. Zeker voor Lunteren, waar in 1899 de eerste bijenvereniging van ons land werd opgericht (De Bakermat), een lezing om naar uit te kijken.