Nieuws
 In Gelderland gaat iets unieks gebeuren. Voor het eerst zullen zelfrijdende voertuigen, zogenaamde WEpods (zie foto onder), rijden op de openbare weg. Elders in de wereld rijden al zelfrijdende voertuigen zoals de Rotterdam Rivium shuttle bus en de Heathrow shuttles in Londen, maar daar rijden ze op een aparte afgesloten rijbaan.
Zelfrijdende_voertuigen
Tussen station Ede-Wageningen en Wageningen University gaan de WEpods tussen het andere verkeer rijden.
Het Lunterse OpenUp Technologies ontwikkelt momenteel de app en het infotainmentsysteem van de WEpods. Hierbij worden diverse nieuwe technologieën gecombineerd op het gebied van augmented reality, storytelling en personalisatie (zowel situatie- en persoonsafhankelijk).
In november 2015 startte de testfase op het traject en van mei tot en met juli 2016 worden gasten vervoerd naar Wageningen University. De pilot wordt afgerond met een plan voor operationele voortzetting.
OpenUp Technologies is een IT startup die in 2015 is opgericht door de Lunterse ondernemers Henk Stomphorst en Harm-Jan van Veldhuizen. OpenUp Technologies wil bijdragen aan een betere wereld door relevante informatie realtime en real place te ontsluiten. Daarvoor worden de meest innovatieve technologieën ontdekt, toegepast en toegankelijk gemaakt. www.openuptech.com.