Nieuws
Zaterdag 16 april wordt de bevrijding van Lunteren en omstreken gevierd! Stichting Beleef Lunteren organiseert deze dag diverse evenementen om deze dag te beleven.
 
Bevrijdingsfietstocht
Starten kan ’s morgens tussen 10.30 uur en 11.30 uur bij Hotel Eethuys Wormshoef. De fietstocht voert langs de route van de bevrijders met bezienswaardigheden onderweg! De fietstocht heeft een lengte van 38 km maar kan worden ingekort tot 28 km.
Inschrijfgeld met verrassingspakket: Volwassenen € 5,- p.p. en kinderen tot 12 jaar € 2,- p.p.
Opgeven via www.beleeflunteren.nl of beleef.lunteren@gmail.com
Er is gelegenheid om de Wormhoef, de locatie die in de tweede wereld oorlog en erna berucht was, te bezichtigen onder leiding van een gids van Museum Lunteren. U kunt er natuurlijk ook gezellig een kopje koffie blijven. Museum Oud Lunteren is geopend, zodat u de permanente tentoonstelling over de oorlog kunt bezoeken.
Evenementen_Bevrijding_Lunteren
Foto: Dit is het hongerlaantje aan de Boslaan. Hier werd in de oorlog hout gekapt om de kachel in de koude winters te laten branden. Het effect wat dat op de bomen heeft ziet u tijdens de Bevrijdingsfietstocht die u langs het Hongerlaantje voert. 

Bevrijdingsdiner
Speciaal voor deze bijzondere dag heeft De Wormshoef een speciaal bevrijdingsdiner samengesteld.
Reserveren bij Hotel & Eethuys De Wormshoef
Dorpsstraat 192 , 6741 AS Lunteren
Telefoon: 0318-484241, E-mail: info@dewormshoef.nl
 
Bevrijdingsconcert
Om 20.15 uur start, in samenwerking met de Lunterse kerken, het bevrijdingsconcert in de Gereformeerde Kerk aan de Oranjestraat met als thema “Vrede”. Opening en sluiting zal worden verzorgd door Ds. Scheltens. De stichting Gave vertelt over hun werk onder vluchtelingenaanpak, spreker is Jaap van de Kamp.
Het instrumentaal ensemble ‘Con Passione’ onder leiding van Jan Hendrik van Schothorst met aan de piano Leander van der Steen verzorgen het bevrijdingsprogramma met psalmbewerkingen, een bevrijdingsmedley, orkestwerk van o.a. Mendelssohn en samenzangbegeleiding. Natuurlijk ontbreekt het Lunterse talent niet. De zusjes Jessica en Rhodé van Leeuwen werken ook mee op harp en zang, evenals sopraan Ali Hendriksen samen met bariton Jan Hendrik van Schothorst. Ze vertolken werken van Mozart en John Rutter.
Gereformeerde Kerk, Oranjestraat, Lunteren.
Reserveren via www.beleeflunteren.nl of beleef.lunteren@gmail.com
Kaarten aan de zaal à 5,- p.p. en kinderen tot 12 jaar 2,- p.p. (inclusief donatie voor Stichting Gave)