Nieuws
Zondag 14 oktober is er weer een gezamenlijke ZWO dienst, dit keer in de Molukse Kerk. Voorgangers zijn ds. Jaap Hansum en Iwan Dekker. Iwan Dekker is landencoördinator Europa bij de GZB.
Het thema van de dienst is: Zending in Europa. Focus zal liggen op de noodzaak en praktijk van evangelie delen in Europa vandaag de dag.
 
Een praktisch voorbeeld is het werk van de GZB in Duitsland, waar de collecte van deze dienst voor zal worden bestemd.
Gerrit en Jorine van Dijk werken en wonen sinds 2015 in de noordoost-Duitse stad Rostock-Evershagen. God en de kerk zijn hier zo goed als verdwenen. Mensen hebben vooroordelen over de kerk vanwege hun jaren in de DDR. Geloof is taboe in veel gezinnen, en áls mensen erin zijn geïnteresseerd, verklaren hun familieleden en vrienden ze voor gek.
In samenwerking met de Freie Evangelische Gemeinde (FeG) leven en delen Gerrit en Jorine het Evangelie uit in deze sociaal zwakkere flattenwijk, waar grote behoefte is aan warmte en menselijkheid. Ze zijn een straatcafé gestart in het centrum van Evershagen, waar ze in een eenvoudige tent elke week gratis koffie en thee aanbieden, maar bovenal een luisterend oor.
Het voorziet in een grote behoefte en het maakt wat los! Om iets meer mogelijkheden te hebben, willen Gerrit en Jorine graag een evangelisatiebus aanschaffen als mobiele ontmoetingsplek, maar ook voor bijvoorbeeld kinderwerk in de wijk.