Nieuws
Stichting Woord en Daad zet zich in voor armoedebestrijding in Afrika, Azië en Latijns-Amerika, één van de hoofdthema’s is; Wijs door goed onderwijs! Er wordt op diverse fronten gewerkt aan armoedebestrijding vanuit Bijbels perspectief.
 
Woord en Daad is vooral bekend om het sponsoren van kinderen, vele kinderen worden er vanuit Nederland gesponsord en kunnen op die manier naar school. Veel vrijwilligers dragen hun steentje bij om de projecten te steunen van Woord en Daad. Vanuit de stichting zijn er comité s samengesteld die acties organiseren en ondersteunen.
 
Ook Lunteren heeft in samenwerking met Ederveen zo’n comité. Dit comité bestaat uit vijf vrijwilligers die de bestuurlijke taken op zich nemen, ook zijn er vele vrijwilligers in Lunteren die een steentje bijdragen, zoals met de potgrondactie in maart en de deurcollecte in mei.
Kinderen van de basisscholen dragen ook hun steentje bij door de verkoop van kerstkaarten.
Wat minder bekend is dat het comité ook koffie verkoopt. Koffie met een prettige nasmaak; de koffie wordt in samenwerking met Kaars Koffie door de comités verkocht. Met de verkoop van deze koffie worden de arme boeren in Nicaraqua gesteund met hun ondernemerschap.
 
Als u meer informatie over ons comité Lunteren/Ederveen zou willen of vrijwilliger wilt worden voor stichting Woord en Daad kunt u altijd bij één van de comitéleden terecht.
U kunt deze week al beginnen met het steunen van de armoedebestrijding door koffie te gaan drinken die de boeren in Nicaraqua verbouwd hebben, gemakkelijker kan het haast niet. Wilt u deze koffie eens proberen dan kunt u terecht bij Maas de Bruin. Telefoonnummer 06 46 13 90 28.