Nieuws
Bijna elke deurklink hebben wij in onze handen gehad, niets. Volgende, weer niets, tot het moment dat er een deur open ging. Je voelt de adrenaline stromen. Voorzichtig liepen we de tuin/schuur in, keken we wat er met een inbraak mee zou worden genomen, even kijken of we nog een stapje verder konden gaan en naar de achterdeur. Ook los.. Weer konden we een stapje verder gaan en zelfs de woning insluipen. Een laptop op tafel, de trap op, even een wit voetje neergelegd en weer weg.
 
Wanneer dit het geval was zijn wij uiteraard netjes terug gelopen en hebben wij bij de voordeur aangebeld. Uitgelegd dat wij bezig waren met een zogeheten ‘witte-voetjes-actie’.
 
Samen met een aantal agenten zijn wij, beheerders van de buurtpreventie, in groepjes Lunteren ingegaan om op zoek te gaan naar inbraakgevoelige situaties. Een aantal woningen waren inderdaad inbraakgevoelig.
 
De meeste Lunteranen konden deze actie zeer waarderen, toch waren er nog een paar die een ‘bietje eigewies’ zijn en nog steeds zeggen: “Ach, het is maar Lunteren.”
 
Helaas ook in Lunteren is het wel nodig om schuurdeuren, poortdeuren, achterdeuren, fietsen en auto’s op slot te zetten.
Wij hebben met veel plezier hieraan meegewerkt en hopen dat iedereen weer even extra alert is!
 
Een lid van het ‘witte-voetjes-actie’ team