Nieuws
Zaterdag 3 maart was het zover. De Wit-Russische kinderen arriveerden in Lunteren. De burgemeester en dominees van verschillende kerken heetten de kinderen van harte welkom in basisschool De Bron.
Wit-Russische_kinderen_aangekomen_in_Lunteren_1
Burgemeester, René Verhulst, begon met het welkomstwoord en verraste de kinderen met een mooierugzak, bidon en pen. Dominees van verschillende kerken hadden hierop een prachtige aanvulling met een bijbel en een kinderbijbel voor ieder kind. Vanuit een zeer koud Wit-Rusland (-20 graden) kwamen de vrijwilligers en de kinderen aan in Lunteren.
Wit-Russische_kinderen_aangekomen_in_Lunteren
De terugreis verliep vlot.
Helaas moest er één kind achterblijven in Wit-Rusland door longontsteking, maar gelukkig kan Sascha dit weekend toch komen met het vliegtuig. Voor de kinderen was de ontvangst extra
spannend, aangezien ze ook gelijk hun gastouders toegewezen kregen. In zo’n gastgezin is het natuurlijk even wennen, zo waren er enkele kinderen die het afgelopen weekend heimwee hadden. Gelukkig is dat nu zo goed als over. De enthousiaste verhalen vanuit degastgezinnen zijn inmiddels al te horen.