Nieuws
Zaterdag 11 februari was het glibberen en glijden voor 232 mountainbikers in het welbekende ‘Zandgat’ in Lunteren. De gereden wedstrijd werd georganiseerd door ‘Wielervereniging Tour de Force’ uit Barneveld en ‘Wielervereniging Ede’.
Winterse_taferelen 
Het was de laatste wedstrijd in een serie van negen binnen de Veluwse Wintercompetitie. Winters was het zeker; de jeugd kreeg meteen al bij de start een flinke sneeuwbui over zich heen. Niet minder dan 125 jongens en meisjes, verdeeld over vier categorieën in de leeftijdsklasse 8 t/m 16 jaar, gingen met elkaar de strijd aan. Zij moesten diverse obstakels en passages onder barre omstandigheden trotseren, voordat zij de finish over konden.
 
Vanaf half 1twaalf was het de beurt aan de volwassen mountainbikers. Meer dan 100 heren en dames startten in hun categorie, met als doel het behalen van die ene podiumplek. De wedstrijd in Lunteren staat volgens de deelnemers stipt op nummer één als het gaat om de zwaarste. De rood aangelopen hoofden spraken dan ook boekdelen na afloop.
 
Benieuwd naar deze wintercompetities of het mountainbiken op zich?
Vind meer informatie op: WV Tour de Force Barneveld