Nieuws
Tijdens de informatieavond van Het Westhoffhuis en Buurtcentrum De Schakel heeft wethouder Marije Eleveld (CDA) een geldprijs van 50 euro gewonnen. De prijs was beschikbaar gesteld door Onderweegs & De Groot Accountants en Adviseurs. De wethouder wilde het gewonnen bedrag graag doneren aan de SSCVL, ter ondersteuning van het Eetcafé in Buurtcentrum De Schakel. Jan de Groot, partner van Onderweegs & De Groot, vond dit zo’n goed initiatief dat hij het bedrag heeft verdubbeld.
Wethouder_Eleveld_doneert_gewonnen_prijs_aan_Eetcaf
V.l.n.r. Henk Hooijer, wethouder Marije Eleveld, Aart Jan van Ginkel samen met Henk van Voorst en Jan de Groot van Onderweegs & De Groot Accountants en Adviseurs.
 
Prijsvraag
De informatieavond, met een gezellige markt en optredens, vond plaats op vrijdag 16 september in Het Westhoffhuis. Tijdens deze avond stelde de SSCVL, de stichting die beide huizen exploiteert, zijn activiteiten tentoon aan de Lunteranen. “Als standhouder op de informatieavond hadden wij een prijsvraag, waarbij het gewicht van een stapel boeken moest worden geraden. Wethouder Eleveld was aanwezig om de avond te openen en besloot mee te doen aan onze prijsvraag. De wethouder schatte het gewicht op 11.250 gram en kwam daarmee het dichtst bij het werkelijke gewicht van 11.140 gram”, vertelt De Groot.
 
Waardering
Wethouder Eleveld ontving de cheque ter waarde van 50 euro van Jan de Groot. Direct daarna werd deze door Henk Hooijer, namens de SSCVL, in ontvangst genomen. Op de vraag wat de SSCVL met het bedrag gaat doen, antwoordde Hooijer dat het ten goede komt aan het kerstdiner van het Eetcafé.
In het Eetcafé wordt eens in de veertien dagen een maaltijd bereid door enthousiaste deelnemers met een beperking, onder begeleiding van vrijwilligers. Jan de Groot spreekt zijn waardering uit: “Bij Onderweegs & De Groot vinden wij het belangrijk om actief lokaal betrokken te zijn. Vanwege onze waardering voor het werk van de vrijwilligers van het Eetcafé én voor het doneren van de gewonnen prijs door de wethouder, verdubbelen wij het bedrag dan ook graag.”
 
Gratis advies
Onderweegs & De Groot houdt maandelijks spreekuur voor gratis advies. Dit doen zij samen met Van Putten Van Apeldoorn notarissen en Assurantiekantoor De Groot. Iedere laatste vrijdag van de maand van 16.00 tot 17.00 uur zijn alle Lunteranen welkom in Het Westhoffhuis, met hun vragen over belastingen, verzekeringen en notariële zaken.