Nieuws
In de loop van volgende week overal te krijgen: de nieuwe editie van Wegwies in Lunteren. Het vierde nummer van Wegwies, inmiddels een vertrouwde naam in het dorp, is zoals altijd gratis af te halen bij de ruim honderd lokale adverteerders die de uitgave van het blad mogelijk maken.
Nieuwe_nummer_van_Wegwies_komt
Het eerste nummer van Wegwies werd drie jaar geleden uitgebracht. De toerist met Lunteren als vakantiebestemming stond daarin centraal. Vanaf nummer 2 valt er ook voor de ‘toeristen in eigen dorp’, de Lunteranen dus, het nodige in het blad te ontdekken. Dat blijkt verrassend veel te zijn zelfs. Tekenend voor de plaats die het informatieve en kleurrijke tijdschrift inmiddels in ons dorp inneemt, is het toegenomen aantal tips. De redactie is daar uiteraard bijzonder blij mee. Samen een blad maken, samen adverteren om niet alleen jezelf maar het hele dorp te promoten, de inwoners van Lunteren zijn daar toevallig heel erg goed in. Gelukkig wordt de redactie óók als er spontaan iemand opduikt die als freelancer aan het blad wil meewerken.
 
Mooi voorbeeld van zo’n tip is het verhaal van twee dorpsgenoten over hun ‘jacht op duizend soorten’, een fantastisch initiatief. De natuur komt overigens ook op vele andere pagina’s ruimschoots aan bod. Absolute aanrader is de fotoreportage van twee lokale topfotografen over ‘pril dierengeluk’ in de bossen om ons heen. Oude en nieuwe verhalen zorgen voor een wisselend beeld, letterlijk. Wie wil weten waarom en wanneer de eerste toeristen vanuit de Randstad naar ons dorp kwamen, moet het openingsartikel maar eens lezen. Ook paardenliefhebbers komen dit jaar aan hun trekken.
 
Vertrekpunt van Wegwies is onveranderd: de inspirerende Veluwse natuur in al haar onvolprezen glorie, de talloze recreatieve mogelijkheden die je aan deze rand van de Veluwe vindt, de vele cultuurhistorische ‘schatten’, kleine ontboezemingen van enthousiaste dorpsgenoten – wie het allemaal wil ontdekken doet er goed aan vanaf 11 april het dorp in te lopen en Wegwies 4 op de kop te tikken.
 
Wellicht ten overvloede: het hele jaar door worden updates gedeeld via de maandkalenders, de website www.wegwiesinlunteren.nl en Facebook.