Nieuws
Donderdag 16 mei maakten drie klassen van groep 1/2 van CNS basisschool De Triangel op speelse wijze kennis met het Luntersche Buurtbosch en de grote en kleine bewoners.
Zes vrijwilligers van de Vrienden van het Luntersche Buurtbosch begeleidden telkens drie kleine groepjes kinderen langs een spannend en leerzaam ganzenbordspel rond de eendjesvijver.
Gazenbordspel
Kinderen van De Triangel bezochten het Lunterse Buurtbos.
 
Intussen namen twee ‘boswachters’ dan twee groepjes mee op een boswandeling en lieten zien en voelen hoe levend en divers een bos eigenlijk is. 90 leerlingen van De Triangel hebben zo geleerd hoe mooi maar ook spannend dit bijzondere stukje bos kan zijn.
Hoogtepunt was een bezoek, beheerder Herman de Greeff, aan de dieren binnen het hek van de eendjesvijver. Zo leerden de kinderen o.a. dat de eendjes die net uit het ei gekomen zijn geen kuikens heten, maar wulpjes.
 
Deze dag was een pilot.
De Vrienden hebben een compleet lesprogramma ontwikkeld voor groep 2 met als voorbereiding een speciale lesbrief, documentatieboekjes, verhaaltjes en gedichtjes over het bos en de vijver. Het bezoek aan het bos en de eendjesvijver is een zinvolle beleving om het geleerde op school in het echt te ervaren.
Gazenbordspel_1
Beheerder Herman de Greef vertelt.
 
Na het bezoek gingen de kinderen op school aan de slag om een creatieve verwerking van het thema te maken. Het ganzenbordspel was al eerder ontwikkeld in het kader van het Goudsbergproject mede dankzij de actieve en betrokken voormalig secretaris van de Vrienden, Paul Engelen.
Als uit de evaluatie blijkt dat alle partijen het een leuke en vooral ook zinvolle activiteit vinden, willen de Vrienden in de toekomst ook aan de andere basisscholen in Lunteren dit lespakket aanbieden. Want, zoals een van de begeleidende ouders zei: “De liefde voor de natuur kan niet vroeg genoeg beginnen”.