Nieuws
Wie kent de oude bibliotheek aan de Julianastraat niet? Iedereen die ooit een boek geleend heeft bij deze ‘bieb’ kent het grijze betonnen gebouw met de kenmerkende piramidedaken. Op dit moment gebruikt de Hervormde kerk het gebouw tijdelijk voor de verkoop van tweedehands artikelen.
In het voorjaar van 2019 zal het gebouw echter verdwijnen. Op de locatie worden drie vrijstaande semi-bungalows gebouwd.
De bungalows zijn voor een bredere doelgroep geschikt maar in het bijzonder voor senioren of minder validen. Op de begane grond bevinden zich naast een royale, straatgerichte living en woonkeuken de grote slaapkamer en badkamer. De verdieping biedt ruimte aan een of twee slaapkamers en eventueel een tweede badkamer.
Voormalige_bibliotheek_Julianastraat_maakt_plaats_voor_nieuwbouw 
Arjan van Grootheest die adviseerde in het ontwikkelingsproces is blij met de uiteindelijke stedenbouwkundige invulling van dit markante punt in Lunteren. Hij heeft meerdere plannen voorbij zien komen voor de locatie waaronder een aantal varianten voor appartementen.
“Als Lunteraan keek ik echter anders naar deze prominente lokatie dan een buitenstaander. Ik heb mij met name afgevraagd waar nu eigenlijk behoefte aan is in Lunteren maar met als voorwaarde dat er tegelijkertijd een verbetering komt van het straatbeeld. Al snel werd mij duidelijk dat een groot gebouw eigenlijk hier niet wenselijk is.
Vervolgens zijn we gaan kijken naar de behoefte van senioren. Wat dan opvalt is dat niet iedereen naar een appartement wil verhuizen. Als je bijvoorbeeld op dit moment in het buitengebied woont met veel grond om de boerderij of de woning dan wil je misschien wel kleiner en gelijkvloers gaan wonen maar niet direct je tuin inleveren in ruil voor een balkon. Deze mensen willen eigenlijk we midden in het centrum wonen met alle voorzieningen letterlijk op loopafstand.”
 
“De conclusie is dat deze woningen nauwelijks zijn te vinden; met het vrijkomen van een locatie als de bibliotheek is dit dan ook een unieke ontwikkelingskans. We kunnen nu zowel de doelgroep bedienen als het volume terugbrengen.
Nu het volume veel minder wordt ontstaat er ook nog ruimte voor een pleintje naast restaurant “De Verrassing”. Het openbare pleintje is gemeentegrond en wordt ingericht met een bank voor algemeen gebruik, dit wordt gelijktijdig met de nieuwbouw aangelegd.”
 
De verkoop van de drie vrijstaande bungalows start in januari 2019. Prijzen v.o.n. vanaf € 489.000,--. Geïnteresseerden kunnen zich laten inschrijven bij makelaardij Stroomberg, Molenparkweg 10, tel.0318-482916, mail: info@makelaardijstroomberg.nl