Nieuws
Greet en Kees Dijkhuizen vieren volgende week een speciaal jubileum. Het is dan 35 jaar geleden dat beiden met een viswinkel in Lunteren begonnen, De Lunterse Beek. Toen nog in de Dorpsstraat, inmiddels alweer vijf jaar gevestigd aan Molenparkweg 6.
De kleine viswinkel van toen is uitgegroeid tot een specialist, traiteur en restaurateur in vis.
De_Lunterse_Beek_bestaat_35_jaar_1 
Dat er in 1981 een behoefte aan een viswinkel was bleek al snel. Er was een enorme behoefte aan vis. Kwaliteit, service, vakmanschap en het werken met verse ingrediënten maakten dat de naam van De Lunterse Beek tot ver over de Lunterse grenzen bekend werd. De klanten kregen in de gaten dat vis niet alleen vis is, maar dat er zoveel meer gedaan kon worden met vis.
De winkel bleek al rap te klein en werd uitgebreid met de zijingang erbij te betrekken. De verkoop van vis bleef stijgen en inmiddels had de winkel er een wijnafdeling bij.
Het waren ‘tropendagen’ voor Greet en Kees. Met behulp van familie en vrienden ging het maar net. De stap naar het aannemen van personeel werd gemaakt. De Lunterse Beek werd d visspecialist van Lunteren, maar ook ver er buiten wisten klanten de weg naar de Dorpsstraat te vinden.
De_Lunterse_Beek_bestaat_35_jaar 
Met de komst van personeel ging Greet zich richten op de catering. Ook hier was het ‘vers’ wat de klok sloeg. Nachten doorwerken, met de feestdagen, was eerder regel dan uitzondering. Want …, buiten Lunteren kreeg men in de gaten: Een vis-dis van de Lunterse Beek, werd een feest-dis!
De zaken floreerden en de winkel werd ook nu weer te klein. Er werd omgezien naar een groter pand.
Vijf jaar geleden ging de wens van Greet en Kees in vervulling. Aan het Nieuwe Erf werden nieuwe appartementen gebouwd met daaronder ruimte voor winkels.
 
Hiermee werd een lang gekoesterde wens bewaarheid: de mogelijkheid tot een eigen visrestaurant.
De inrichting van de winkel/restaurant werd geheel zelf ontworpen. Een ontmoetingsplaats waar klanten elkaar troffen en waar ook de ambacht van Greet en Kees en het personeel zichtbaar zou zijn.
Voor het restaurantgedeelte werd een chef kok aangetrokken. Deze bleek ook nog eens uit Lunteren te komen en had van over de gehele wereld zijn sporen verdiend.
Het team werd verder compleet gemaakt met een gastvrouw, verkopers van het ambachtelijke product en diverse parttimers springen in o.a. de weekenden bij.
De eenvoudige en kleine viswinkel uit 1981 is uitgegroeid tot een soepel lopend bedrijf, waar kwaliteit, service, vakmanschap en het werken met verse ingrediënten vanzelfsprekend zijn.
Greet en Kees geven aan dat het voor hun lange dagen zijn, van ’s ochtends negen uur tot laat in de avond. “Maar”, wordt opgemerkt: “we doen het met veel plezier. De sfeer is goed en dat merken en waarderen de klanten. De openheid en het kijken in de keuken leveren leuke reacties op.”