Nieuws
In alle seizoenen is een wandeling in het Luntersche Buurtbosch een plezierige en gezonde activiteit.
Een onmisbaar ‘meubelstuk’ in het bos zijn de bankjes, om even uit te rusten, van de natuur te genieten, na te denken, een praatje te maken.
 
Op initiatief van de vereniging Vrienden van het Luntersche Buurtbosch zijn het afgelopen jaar de bankjes in het buurtbos geheel vernieuwd. Er stonden meer dan 40 bankjes maar veel ervan waren in slechte staat. Ook waren ze ongelijk verdeeld dus veel op een kluitje en op andere plekken afwezig. Er moest dus iets gebeuren!
In overleg met de Stichting Het Luntersche Buurtbosch hebben de Vrienden een plan gemaakt voor de vernieuwing van de bankjes. Daarbij is gekeken naar de spreiding in het bos, plekken waar veel mensen komen, nabij de wandelroutes en het uitzicht over het landschap.
 
De Vrienden zijn vervolgens met een actie gestart waarbij personen en bedrijven een bank konden sponsoren. De sponsoractie sloeg aan en binnen een half jaar waren alle bankjes ‘verkocht’! 23 banken zijn vervangen en op vijf nieuwe locaties zijn banken geplaatst. Gekozen is voor een bank van massief inlands eiken met rugleuning. Op sommige plekken, zoals bij De Koepel, zijn de bekende picknickbanken blijven staan.
De bankjes zijn met de hand gemaakt door een Lunters timmerbedrijf en op elk gesponsord bankje is een metalen plaatje aangebracht met de naam en een tekst van de sponsor.
 
Wilt u ook het werk van de Vrienden van het Luntersche Buurtbosch steunen en bent u nog geen lid? Meld u aan via www.buurtbosch.nl
Een bankje op één van de nieuwe locaties: op de Meulunterse eng waar het Luntersch Buurtbosch ook een strook grond in bezit heeft