Nieuws
In opdracht van de gemeente Ede voert’ Schagen Infra’ tussen 1 oktober en 2 november werkzaamheden uit aan de Barneveldseweg tussen de Bisschopweg en Barneveldseweg 22 in Lunteren.
De werkzaamheden worden uitgevoerd om de veiligheid voor fietsers bij het ‘Medisch Centrum Lunteren’ te vergroten. De werkzaamheden worden uitgevoerd van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 16.30 uur.
Veilige_oversteek_Medisch_Centrum 
Wat gaat er gebeuren
Het fietspad aan de oostzijde wordt verplaatst en verbreed. De rijbaan wordt volledig verlegd en vernieuwd. In het midden van de weg komt een middengeleider, zodat fietsers en voetgangers de weg veilig in twee stappen kunnen oversteken.
De maximumsnelheid gaat van 60 naar 50 km per uur. Het fietspad aan de westzijde wordt plaatselijk hersteld.
 
Bereikbaarheid
‘Schagen Infra’ probeert de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken. Toch kan het zijn dat woningen en bedrijven tijdelijk minder goed bereikbaar zijn.
Tijdens de aanleg van het fietspad aan de oostzijde word een verkeerslicht op de rijbaan geplaatst, zodat het fietspad open blijft voor fietsers.
 
Van 17 tot en met 31 oktober is de hoofdrijbaan afgesloten. De weg is dan niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer. Er worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer te begeleiden. Tijdens de werkzaamheden blijft het ‘Medisch Centrum’ bereikbaar.