Nieuws
Zaterdag 10 maart waren vanaf tien uur ruim 25 mensen actief aan het werk in het pinetum in Lunteren om de stormschade van januari op te ruimen, nieuwe bomen te planten, controleren van de naambordjes en het plaatsen van een nieuw hek langs de weg.
Veel_werk_verzet_tijdens 
Het hek langs de Boslaan heeft het meeste te lijden en is nu na 35 jaar vervangen. Alle grote afgebroken takken en uitgewaaide toppen werden naar de paden gesleept. zodat deze de komende weken versnipperd kunnen worden. Het weer zat erg mee en zorgde ook voor een zeer ontspannen en goede sfeer tijdens de dag, waarbij er weer mensen uit het gehele land van ver weg en dichtbij kwamen helpen.
 Veel_werk_verzet_tijdens_1
Dankzij de grote inzet van deze vrijwilligers en de financiële bijdragen van de ‘Vrienden’ is het mogelijk, ook als het even tegenzit met een storm, het pinetum ‘de Dennenhorst’ als unieke collectie naaldbomen in een natuurlijke omgeving in stand te houden. De komende weken is er nog veel werk voor het vaste team van Pieter van Vulpen en Martin Pol.
 
Het resultaat is te bewonderen via de ingang aan de zwembadkant langs de tuinzaal van de Lunterse Boer. Men mag vrij rondwandelen in het pinetum, maar een bijdrage aan de ‘Vrienden van het pinetum’ wordt op prijs gesteld. Honden zijn niet welkom vanwege de schapen. Meer info: www.pinetum.eu