Nieuws
Zaterdag 2 september vierden ze een dubbel feest bij ‘Van Hardeveld Makelaardij & Assurantiën’. De oprichters Kees en Lineke van Hardeveld zijn 40 jaar getrouwd en ook het kantoor viert haar 40 jarige jubileum. Dit werd gevierd met een feestelijke ontvangst tussen 15.00 en 18.00 uur voor klanten en relaties, en ’s avonds voor familie en vrienden.
Van_Hardeveld_Makelaardij
V.l.n.r.: Kees en Lineke van Hardeveld, Everhard Hazeleger en Bernd van Hardeveld
 
De beide jubilea waren mijlpalen waaraan men niet voorbij wilde gaan. Mijlpaal in je leven De start van het kantoor vond in 1977 plaats. Kees van Hardeveld begon, samen met zijn vrouw Lineke, ‘Van Hardeveld Makelaardij & Assurantiën’. Hij kwam in het vak via zijn schoonvader die in Veenendaal makelaar was.
“Ik ben destijds nog door de rechtbank beëdigd. Het was als een proeve van bekwaamheid en
een belofte dat ethiek hoog in het vaandel staat. Een mijlpaal in je leven.
Kees en Lineke vinden het een mooi en verantwoordelijk vak. Niet altijd vinden zij de ontwikkelingen  in de makelaardij en assurantiën een goede; in de digitale wereld is alles te vinden, doch wij willen graag contact met de mensen; en gelukkig stelt een groot aantal klanten onze ambachtelijke
Van_Hardeveld_Makelaardij_1
Aan de Broeksteeg werden zaterdag 2 september de gasten verwend.
 
aanpak op prijs.
Rentetarief van 13%-14% Het eerste kantoor van ‘Van Hardeveld Makelaardij & Assurantiën’ werd aan het Torenplein in Barneveld geopend. Gekozen werd om naast de makelaardij ook verzekeringen aan te bieden. Een bewuste keuze om de klanten een totaal pakket te kunnen bieden. “Wie een huis koopt zoekt ook een (opstal)verzekering erbij. Door ook in assurantiën te adviseren bied je de klant een compleet pakket aan!” Korte lijnen met één aanspreekpunt,
dit is al veertig jaar lang een sterke
formule. Een paar jaar nadat Kees en Lineke het kantoor hadden geopend sloeg    de crisis toe. In de begin jaren ’80 van de vorige eeuw zette de rentetarieven alles op z’n kop. De rentestand steeg naar de 13%-14%. Tegenwoorden niet voor te stellen met waarden onder de 2%!
Digitale ontwikkelingen
Een zware tijd, maar de groei zette gestaag door. Er werd verhuisd binnen Barneveld en uiteindelijk heeft ‘Van Hardeveld Makelaardij & Assurantiën’ zich gevestigd aan de Broeksteeg 3 te Lunteren. Tien jaar geleden vonden Lineke en Kees daar hun plek. In het buitengebied tussen Lunteren en Barneveld werden wonen en werken gecombineerd.
Hier kwamen ook zoon Bernd en collega Everhard Hazeleger in het bedrijf. Met de komst van Bernd en Everhard is het team versterkt en wordt goed ingespeeld op de voortgaande digitale ontwikkelingen.
Bekend zijn de vitrines met daarin het huizenaanbod bij makelaarskantoren. Niet bij Van Hardeveld. “Want”, geven ze aan: “Wij hebben al langer afscheid genomen van de vitrines. Het aanbod van woningen staat bij ons op onze website en ook op Funda, dit met foto’s, filmpjes, en 3-D-plattegronden.
Door de digitale ontwikkelingen komen de klanten meer geïnteresseerd bij ons binnen. Ze hebben zelf al veel voorkennis opgedaan. De markt is veel transparanter geworden.” Klanten optimaal adviseren De makelaardij kende de achterliggende jaren vele pieken en dalen. Momenteel beleeft het een ware hausse met sterk stijgende huizenprijzen. Deze snelle ontwikkelingen op de huizenmarkt hebben ze bij Van Hardeveld nog niet eerder meegemaakt. Ze blijven er nuchter onder. “Belangrijk is dat we onze klanten optimaal begeleiden, adviseren en een goede service bieden.” Het assurantiekantoor heeft elk jaar een gestage groei doorgemaakt, en is meer een stabiele factor ten opzichte van de schommelingen in de makelaardij.
Betrokkenheid
Zaterdag 2 september was het een drukte van belang tijdens de viering van een dubbel jubileum. Deze dag bleek de waardering van 40 jaar ‘Van Hardeveld Makelaardij & Assurantiën’. Een kantoor dat betrokkenheid met haar trouwe klantenkring hoog in het vaandel heeft staan.