Nieuws
Zaterdag 13 en zondag 14 juni is er een unieke en eenmalige kunstexpositie in Lunteren van schilderijen, portretten en bronzen beelden. Initiatiefneemster Marianne van Gaale uit Lunteren stelt samen met bevriende kunstenaars Leon Veerman en Bart-Jan Bakker het gehele weekend een zeer gevarieerde kunstcollectie tentoon.
Thema is ‘Kunst met een verhaal’.
Unieke_expositie_Kunst_met_een_verhaal 
Volgend weekend opent de Lunterse Marianne van Gaale samen met beeldend kunstenaar Leon Veerman en Bart Jan Bakker de deuren van haar atelier aan de Boslaan 55. Het betreft een eenmalige en daardoor unieke expositie van een groot aantal schilderijen en bronzen beelden.
De beelden zijn tentoongesteld in de bijbehorende landschapstuin waardoor ze geheel tot hun recht komen. De drie kunstenaars hebben ieder hun eigen specialisme en dat resulteert in een verrassende expositie.
 
Van Marianne is onder meer werk uit haar series Exotische Vrouwen en Glamour te zien. “Mijn schilderijen hebben een ziel en een verhaal. Zeker de serie van de kleurrijke vrouwen die ik ontmoet tijdens mijn reizen. Andere culturen zijn fascinerend, de prachtige kleding en handgemaakte sieraden en hoofdtooien zijn een feest om te schilderen.”
Geheel anders zijn de schilderijen van Bart Jan Bakker. Hij exposeert onder meer met zijn unieke serie ‘De Tien Geboden’ en ‘Nieuwe media’. Bij deze laatste verrast hij u met werken waarin hij oude en nieuwe media heeft gecombineerd.
Bart-Jan: “Ik combineer foto’s en scans van mijn tekeningen in een collagetechniek en gebruik hierbij de computer en tekentablet om tot een beeld te komen.”
 
Buiten in de landschapstuin staan diverse bronzen beelden van beeldend kunstenaar Leon Veerman opgesteld waarin u ongetwijfeld golven en vogels in zult herkennen.
De expositie ‘Kunst met een verhaal’ is zaterdag 13 en zondag 14 juni en is uitstekend te combineren met de Lunterse Atelierroute in datzelfde weekend.
De expositie is van 11.00 tot 18.00 uur, locatie is Boslaan 55 in Lunteren. Toegang is gratis.