Nieuws
Onder het motto ‘Beleef het Sieraad’ organiseren de Nederlandse juweliers, goudsmeden en uurwerkherstellers op zaterdag 5 november voor
het tweede jaar een open dag voor een inspirerende kennismaking met een van de mooiste ambachten.
In Lunteren is men welkom bij Ferry van Hoorn van ‘De Goudsmederij’ aan de Stationsstraat 37. Een hapje en drankje staat voor u klaar en er zijn diverse demonstraties.
aDag_van_het_Sieraad 
Ambachtelijk
Ferry over zijn ambacht: Edelsmeden is voor mij niet alleen maar handwerk, maar ook emotie en hartstocht. Vanuit deze gedachte ontwerp en creëer ik persoonlijke sieraden met een verhaal. Ambachtelijk gemaakte sieraden zijn kleine kunstwerken die net zo uniek zijn als de drager ervan.” Hij vervolgt met: “Bij het creëren van sieraden gaan mijn gedachten uit naar de drager ervan. Ik verwerk het liefst de gevoelens en herinneringen in een sieraad. Hierdoor krijgt het een eigen verhaal.”
 
Zaterdag 5 november
Duik in de schatkist van de goudsmid . In deze schatkist zitten vooral vakmanschap, liefde voor het vak en tal van ideeën om iemand iets van goud of zilver als geschenk te geven. Met een horloge, ketting, ring of een
ander luxe voorwerp van edelmetaal, geeft men niet alleen blijk van bijzondere
waardering, zeker wanneer het gegraveerd is, maar ook iets van blijvende waarde. “Onze leden willen hun klanten vooral laten zien hoe trots ze zijn op hun vak en hun met zorg samengestelde collectie,” zegt Beeuwke Keizer van de Federatie Goud en Zilver.
“Mede aangemoedigd door de vele positieve reacties op de eerste open dag, houden zij met hun collega’s deze jaarlijks terugkerende traditie in ere. Klanten vinden het tijdstip, zo vlak voor de decembermaand, ook gunstig gekozen. U bent dus van harte welkom.”