Nieuws
Zaterdag 2 juni wordt alweer de 10e ‘Dweil- en Shantydag’, in de volksmond ook wel ‘Blaos- en Blèrfestival' genoemd, gehouden. Koren en orkesten uit de omgeving en van verder weg vertolken een repertoire van shanty’s, smartlappen, dweil- en popmuziek. Het programma start om 13.00 en zal traditiegetrouw rond 18.30 worden afgesloten met een gezamenlijke finale.
 
Het deelnemersveld is ook dit jaar weer zeer gevarieerd en belooft een hoog muzikaliteitsgehalte. Onder andere I’reen3’ en de ‘Shantyzangers’ uit Ede zullen hun beste beentje voor zetten. Ook ‘Pardoes’ uit Zwolle en het ‘Harmonie Orkest Brummen’ zijn van de partij.
Verder zijn er ook weer activiteiten voor de kinderen, zoals schminken en springkussens. Omdat dit jaar het tweede lustrum wordt gevierd, is er aansluitend een feestelijk avondprogramma tot 23.00 uur, met een optreden van de populaire Lunterse Band: ‘Blazing Harrows’.
De Lunterse broers Pim en Gijs Huitink kennen de rest van de band: Simon Leferink, Maarten Hopman en Bart Hanswijk, al sinds de middelbare school, waar ze elkaar vonden in hun passie voor muziek. Ze volgden ieder in hun eigen discipline een opleiding aan het conservatorium ‘ArtEZ’ in Arnhem.
Inmiddels bestaat de band al zo’n acht jaar en is niet meer weg te denken bij diverse Lunterese feesten zoals de Oud Lunterse Dag. Gespeeld wordt feestmuziek in alle genres voor jong en oud, waarbij vooral gefocust wordt op meezingen en dansen.
 
Evenals voorgaande jaren is het hele programma van de Dweil- en Shantydag gratis toegankelijk.
Ook kunt u de site bezoeken www.luntersedweilenshantydag.nl