Nieuws
Als je wat ouder wordt, word je misschien wat vergeetachtiger. Dat hoort erbij. Toch? Of is er misschien iets meer aan de hand. Moet je je misschien zorgen maken. Vergeetachtigheid is moeilijk om erover te praten. Want hoe bespreek je het en behoud je dan zelf de regie.
 
Woensdag middag 24 april organiseren Opella, RST Zorgverleners en Icare Verpleging en Verzorging een themamiddag: ‘Vergeet niet erover te praten’. Het gaat deze middag over hoe je vergeetachtigheid bespreekbaar kunt maken en hoe we taboes kunnen doorbreken. Wat kun je doen als je vergeetachtiger wordt? Hoort het bij de leeftijd, of is er misschien sprake van iets anders?
 
Deze middag mag u presentaties verwachten van een ervaringsdeskundige en een casemanager dementie. Hoe kom je erachter of de vergeetachtigheid normaal is. Welke zelftests zijn er.
Het is belangrijk duidelijkheid te krijgen, want juist als vergeetachtigheid een symptoom van een ziektebeeld is, is het belangrijk om zo snel mogelijk regie te nemen. Daarmee help je je omgeving en jezelf. Daarnaast is er gelegenheid om elkaar informeel te ontmoeten met een hapje en een drankje.
 
Inloop vanaf 15.00 uur met een kopje koffie/thee. 15.30 uur start het programma. Aanmelden is niet nodig, deelname is gratis.