Nieuws
Zaterdag 9 september is weer de jaarlijkse ‘Open Monumentendag’ met dit jaar als thema: Boeren, Burgers, Buitenlui.
Dit thema was een goede aanleiding om de verbinding tussen boeren, burgers en buitenlui in Lunteren te leggen.
Notaris van den Ham heeft veel gedaan voor de toen arme bevolking van Lunteren, voornamelijk boeren, om meer welvaart en saamhorigheid te brengen. Dit jaar is het 105 jaar geleden dat hij overleed en in 2018 wordt herdacht datVan den Ham 155 jaar geleden met zijn werk als notaris in Lunteren begon.
 
Het herdenkingsjaar van notaris Van den Ham start, om 11.00 uur, in ‘Museum Lunteren’ met muzikale bijdragen door Rhodé van Leeuwen, Ali Hendriksen, Gert-Jan van Doorn en Theo Borggreve. Aansluitend gaat het naar ‘de Mulderschuur’, de eigenlijke achtertuin van de notaris, om te lunchen met Lunterse producten.
Neem voor 7,50 aan Lunterse produckten mee en men kan aanschuiven! Er is nog plaats, maar reserveer snel via beleef.lunteren@gmail.com want vol is vol!
Veel Lunteranen hebben ‘Stichting Beleef Lunteren’ ondersteund door de waardebon van ‘Ede Doet’ te doneren aan het programma van de ‘Open Munumentendag’. Hierdoor is onder meer de lunch mogelijk geworden.
 
Tijdens de lunch in ‘de Mulderschuur’ verhaalt ‘Jobje de Postbooi’ wetenswaardigheden over notaris Van den Ham. Dit gaat niet zonder hilariteit gepaard.
Na de lunch is er een korte voorstelling met de toverlantaarn door Paul Borggreve en men kan zelf aan de slag met knipkunst en gedichtjes over de notaris. Op deze wijs maakt men met elkaar weer een voorstelling.
Deze workshop is gratis, het maximum aantal deelnemers is 12 personen, dus we raden aan snel te reserveren via beleef.lunteren@gmail.com
 
Vanaf 13.30 uur staat de huifkar klaar bij het museum voor bezoek aan de monumenten ‘Hofstede Klein Altena’, met 14.00 uur film en muziek. Rond de klok van 16.00 uur wordt uitkijktoren de Koepel aangedaan.