Nieuws
Luisteren naar je klanten en, indien mogelijk, inspelen op hun wensen. Bij ‘The Readshop’ in Lunteren is dit heel gewoon.
Daarom komt er binnenkort een ideeën-bus waar klanten met suggesties een aanbevelingen terecht kunnen. Bouwen aan een winkel waar klanten zich thuis voelen en gewaardeerd worden, is de gedachte. En …, daar wordt door het team van ‘The Readshop’ in Lunteren continu hard aan gewerkt
 
Echt genieten
Astrid van der Slik: “Door de ideeën-bus kun je de wensen van klanten peilen. We bestaan bijna vijf jaar (later dit jaar) en willen op deze manier klanten meer betrekken bij onze winkel. Wij krijgen al regelmatig suggesties. Zo kwam er een klant met het idee voor cadeauboxjes voor kinderen. Wij hebben dit opgepakt en het is een succes gebleken. Daar kan ik echt van genieten. Dat klanten meedenken.”
 
Niet altijd kan het zoals Astrid het in haar winkel zou willen. Zij is gebonden aan uitgeverijen van o.a. tijdschrifttitels. Even een favoriete titel aan het bestaand toevoegen is niet zo eenvoudig. ‘De uitgeverijen bieden pakketten aan. Meestal zit er één of twee gangbare titels bij. De overige raak je aan de straatstenen niet kwijt. Daarom is mijn bewegingsvrijheid toch beperkt.”
 
Weer naar school
Meer armslag heeft zij bij de inrichting van de schoolhoek in haar winkel. “Wij hebben niet alles, maar wel heel veel. Er zijn leuke acties. In het assortiment ook vele goedkopere dingen. Daarnaast ook mooie nieuwe collecties. Bij ons is het van geodriehoeken tot rekenmachines en van een gradenboog tot woordenboeken. En wat er niet tussen zit kunnen we altijd nog bestellen.”
 
Eigen gezicht aan de winkel
In de bijna vijf jaar heeft het team van The Readshop in Lutneren een vaste en gewaardeerde plaats verworven bij de klanten. Dit vergt een voortdurende inspanning om binnen de beperktheid van de winkel een zo compleet mogelijk assortiment aan boeken, tijdschriften, kantoorartikelen e.d. aan te bieden.
Astrid over het succes van ‘The readhop’ in Lunteren: “Mee gaan in een veranderende wereld. Blijven trachten je eigen gezicht aan de winkel te geven. Bedenken hoe je zou geholpen worden en zo je klanten benaderen. Heel belangrijk vind ik dat de prijskwaliteit verhouding niet uit het ook verloren gaat. Het moet wel betaalbaar blijven.”