Nieuws
Ondanks het tegenvallende weer was er veel belangstelling voor de ‘Open Atelierdagen’ van 18 en 19 maart in de ‘Ateliergalerie’ van Johan Timmers. In het gehele land hebben keramisten die lid zijn van de NVK (Nederlandse Vakgroep Keramisten) het afgelopen weekend hun atelier open gesteld.
 
Marieke Bouman, één van de exposanten en tevens initiatiefnemer om dit keramiekweekend ook in Lunteren te organiseren: “Het was gezellig druk met veel belangstelling voor de demonstraties van Rietje van Tuijl, die speciaal voor dit weekend haar pottenbakkersschijf in het atelier had opgesteld en liet zien wat er allemaal mogelijk is met klei.. Daarnaast werkte Johan Timmers aan een tegeltableau voor uitkijktoren de Koepel ter nagedachtenis aan W.O.J. Nieuwenkamp, die het ontwerp maakte voor de oorspronkelijke Koepel. Zelf ontving ik de bezoekers en gaf uitleg over mijn werk en de tegelroute die inmiddels 57 tegeltableaus omvat. De bezoekers konden een routebeschrijving van de tegelroute meenemen.”
 
Johan Timmers: ”Het leuke van zo’n weekend is, dat je daadwerkelijk laat zien hoe een kunstwerk tot stand komt en de bezoeker je ook daadwerkelijk aan het werk ziet.”
Rietje van Tuijl: ”Voor mij was het leuk om kennis en ervaring over te dragen aan de bezoekers. De mensen waren oprecht geïnteresseerd in het ambacht en het was een ontdekking voor velen om te zien welke stappen er allemaal nodig zijn om tot een eindproduct te komen.”