Nieuws
In dit jaar 2016 is er weer, dankzij de hulp van vele particulieren maar ook van bedrijven, hulp geboden aan kansarmen in Roemenië.
Onze Stichting ‘Roemenië Hoop en Geluk’ kreeg een grote hoeveelheid aan diverse spullen: kleding, schoenen, speelgoed, bedden, dekens en matrassen, maar ook gereedschap, conserven, verband en verpleegmateriaal.
 
De gedachte van; Is dat daar nu nog steeds nodig?; is snel gemaakt.
In 2009 zijn we begonnen om vanuit ons huis in Roemenië materialen aan te bieden tegen een heel klein. Nu doen we dat met twaalf personen, omdat er honderden mensen komen die weten dat er voor weinig geld goede spullen worden aangeboden. Deze zijn kwalitatief veel beter zijn dan ter plekke in Roemenië. De mensen die nauwelijks geld hebben kunnen bij ons toch bovenstaande spullen kopen.
 
Ziekenhuizen krijgen voor duizenden euro’s aan materiaal. Kindertehuizen maar ook particulieren krijgen gratis conserven. Dit kan omdat we van een conservenfabriek ieder jaar ruim 15.000 kg. voedsel krijgen.
Onze medewerkers in Roemenië hebben dit jaar weer diverse huisjes gebouw voor gezinnen die in krotten woonden. Ook zijn er aanpassingen aan, en in woningen van invaliden mensen gedaan. Dat kan zijn het egaliseren van een vloer zodat er met een rolstoel gemakkelijk in huis gereden kan worden, tot het maken van een complete badkamer met toilet. Dat betekent ook dat er een waterpomp en een boiler geplaatst worden. En ook septic-tanks zijn nodig omdat er in dorpen geen riolering is.
Het is best wel een organisatie n veel werk, maar we doen het graag.
 
Dankzij uw hulp in diverse vormen mogen wij dit doen.
OOK DANK AAN ONZE TROUWE VRIJWILLIGERS.
 
Wij wensen u allemaal fijne kerstdagen en een gezond 2017 toe!
Corrie en Rien Geluk.