Nieuws
Het uniek sociaal en emotioneel ontwikkelingsprogramma met paarden en pony’s voor jonge kinderen en pubers.
 
In april 2019 starten we met een nieuwe ronde “Paardenkracht voor Pubers” en Pony Power voor Kids.
Paardenkracht voor pubers:
De cursus is bedoeld voor kinderen vanaf 11 jaar. In de cursus Paardenkracht voor Pubers behandelen wij thema’s welke voor het puberend kind en hun ouders heel actueel zijn. De thema’s ondersteunen de sociale en emotionele ontwikkeling van het kind zodat ze een positief zelfbeeld kunnen ontwikkelen en zich goed kunnen manifesteren in lastige situatie’s. Ouders kunnen over de schouder van het kind mee kijken tijdens deze cursus. In het “persoonlijk Paardenkrachtboek” komen opdrachten aan bod waarbij het kind wordt uitgedaagd tot communicatie en samenwerken met de ouder. De kinderen gaan aan de slag met thema’s en leren door zelf te doen en te ervaren. De thema’s hebben direct verband met hele praktische situatie’s waar het kind in het dagelijks leven mee te maken krijgt. Denk aan zelfvertrouwen, zelfverzekerd zijn, grenzen bewaken, communiceren, samenwerken en met emoties omgaan. Voor de leerlingen van groep 8 is dit een mooie basis om het avontuur van de middelbare school aan te gaan.
 
Pony Power voor Kids:
Pony Power voor Kids is een unieke sociale vaardigheidscursus voor jonge kinderen vanaf 6 jaar. De lesmethode is gericht op het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het ondersteunen van emotionele groei. De lessen zijn praktijkgericht, educatief en speels mét pony’s, waardoor een dynamische leeromgeving gecreëerd wordt. Leren van en met elkaar en de pony’s. Letterlijk in beweging komen, zelf doen, zelf ervaren en zelf leren.
De ‘Pony Power Kids’ zetten reeds op jonge leeftijd belangrijke stappen en vormen hiermee een stevige basis voor hun verdere ontwikkeling.
 
Wat maakt deze programma’s uniek? Wij zetten in onze leerprocessen heel bewust de kracht van het paard in. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat kinderen in de nabijheid van dieren veiligheid en vertrouwen ervaren, dit zorgt voor emotionele balans. Door de samenwerking met de paarden leren de kinderen veel over gedragsvaardigheden. Het paard spiegeld het kind, en laat het kind daardoor letterlijk naar zichzelf kijken. Kinderen krijgen hierdoor inzichten in hun eigen gedrag en zien ook de gevolgen hiervan. Doordat het geleerde direct wordt toegepast in de praktijk kan het kind een positieve ervaring opdoen en wordt het geleerde direct bekrachtigd. De directe feedback zorgt voor essentiële leermomenten tijdens de lessen.
 
Programma Paardenkracht voor Pubers start: Zaterdag 13 april, 11, 18 en 25 mei, 15 juni en de terugkom dag is op 13 juli van 13:30 tot 15:30.
Programma Pony Power voor kids: Woensdag 17 april, 8, 15 en 22 mei, 12 juni en de terugkomdag 10 juli van 14.00 tot 16.00.
 
Locatie: Paardrijschool Stal Veldhoeve, Lunteren. www.stalveldhoeve.nl