Nieuws
Zo’n 120 scholieren uit groep acht brachten op vrijdag 10 mei een bezoek aan tien bedrijven op bedrijventerrein De Stroet in Lunteren. Via een speurtocht, bijzondere rondleidingen en verschillende doe-dingen maakten zij op een actieve manier kennis met met de technische branche en de bedrijvigheid in Lunteren.
Speuren_door_de_stroet 
Rabobank Gelderse Vallei nam het inititatief voor deze speurtocht. “Voor ondernemers is het steeds moeilijker om personeel uit de omgeving te vinden. Bovendien neemt de interesse voor de technische branche af. Daarbij zoeken scholen steeds meer verbinding met het bedrijfsleven dus hoe mooi is het om deze partijen met elkaar te verbinden vanuit onze maatschappelijke rol als bank”, aldus Jos Goor, manager MKB.
“Door deze speurtocht kunnen kinderen al op jonge leeftijd kennismaken met de diverse werkzaamheden binnen de verschillende bedrijven. De deelnemende ondernemers hadden er veel werk van gemaakt. Zo werden er onder andere lampjes gemaakt, spijkers geslagen en een auto bestickerd. Ook de rondleidingen werden op een actieve manier gedaan om de kinderen goed bij de ‘les’ te houden. De reacties waren dan ook enthousiast, de scholieren stelden volop vragen en ze hielpen elkaar bij de doe-dingen. Dus wie weet…misschien liepen er wel een aantal nieuwe medewerkers in spé rond!”