Nieuws
In de bovenbouw van het basisonderwijs worden kinderen voorbereid op het voortgezet onderwijs. Niet voor iedereen is dit even makkelijk. Soms kan het zijn dat een kind het lastig vindt om contact te maken. Een ander vindt het lastig om zichzelf te presenteren en weer een ander gaat juist onbewust over grenzen van anderen heen. Om een kind voor te bereiden op deze nieuwe stap, start Eck-stra begeleiding weer een Sociale weerbaarheidstraining.
 
Kinderen zijn volop in ontwikkeling. Elk kind is speciaal en ieder kind ontwikkelt zich op zijn/haar eigen manier. In deze ontwikkeling is weerbaarheid een onmisbaar onderdeel. Een kind is weerbaar als het op een passende manier voor zichzelf durft op te komen en een goed gevoel van eigenwaarde heeft. Niet bij alle kinderen ontwikkelt zich dat vanzelf, een steuntje in de rug kunnen ze goed gebruiken.
Voor deze kinderen is er de Sociale Weerbaarheidstraining. In deze training leren kinderen op speelse wijze verschillende sociale vaardigheden aan en oefenen ze met elkaar om weerbaarder te worden. Ook worden de kinderen bewust gemaakt van hun sterke kanten. Dit hebben sommige kinderen net even nodig!
 
De training is voor kinderen uit de bovenbouw van het basisonderwijs t/m de eerste klas van het voortgezet onderwijs en bestaat uit 10 sessies van een uur. De training vindt plaats op donderdag van 19.00-20.00 uur op Zorgboerderij Eck-stra, Scharrenburgersteeg 16 in Lunteren. De kosten zijn €300,- per kind, dit is inclusief lesmateriaal, intake, 10 sessies en een evaluatie. De eerste les zal zijn op donderdag 24 januari. Deze training is ook geschikt voor kinderen met autisme.
 
Voor meer informatie kunt u kijken op de website: www.eck-strabegeleiding.nl of mailen naar info@eck-strabegeleiding.nl