Nieuws
Stichting Lunteren.net wil gebruikmaken van het aanbod van CIF om het buitengebied van Lunteren te voorzien van supersnel internet.
Ongeveer 2.700 huishoudens op afgelegen plekken krijgen hetzelfde aanbod als de inwoners van een deel van Twente waar CIF al werkzaam is.
Om de aanleg van glasvezel financieel haalbaar te maken, wordt van bewoners in het buitengebied een maandelijkse vastrechtvergoeding van € 9,95 gevraagd. Dit bedrag is gekoppeld aan het abonnement bij een provider. Het is op dit moment nog niet bekend welke providers meedoen en op welke termijn bewoners worden benaderd met het aanbod. Stichting Lunteren.net verwacht dit binnenkort bekend te maken.
Stichting Lunteren.net is het bewonersinitiatief binnen de gemeente Ede, waar de inwoners van het buitengebied rondom Lunteren samen optrekken om glasvezel voor het buitengebied mogelijk te maken. De beoogde samenwerking met CIF wordt als een grote doorbraak beschouwd. “Dit aanbod betekent dat de aanleg toch doorgaat bij een minimaal inschrijvingspercentage van 50%. Dit is gunstiger dan de 60% waar aanvankelijk naar gestreefd werd. Een zeer acceptabele vastrechtvergoeding en keuze uit meer providers zijn nu mogelijk. Dit zijn belangrijke punten die wij als Lunteren.net zelfstandig nooit zouden kunnen aanbieden. Daarnaast hoeft niemand zich te verplichten tot een langdurig contract of hoge aansluitkosten”, aldus het bestuur van Lunteren.net. Zodra de helft van de bewoners een abonnement via glasvezel heeft afgesloten, wordt direct begonnen met de graafwerkzaamheden. Voordat het inschrijvingsproces start moeten er eerst nog afspraken worden gemaakt met de gemeente Ede over graafwerkzaamheden, leges en herbestrating.
Ook Martijn Visser, managing partner bij CIF, is positief over de samenwerking met Stichting Lunteren.net. “Wij merkten bij het eerste contact dat Stichting Lunteren.net één doel voor ogen heeft en dat is om iedereen in hun werkgebied van glasvezel te voorzien. Veel bewoners zijn door hen al enthousiast gemaakt en willen graag een glasvezelnetwerk zoals we dat ook al hebben uitgerold in andere buitengebieden van Nederland. Alle reden om nu zo snel mogelijk te regelen dat de bewoners rondom Lunteren ook een goed aanbod in de bus krijgen.”
CIF kondigde eerder al aan dat het gemeenten en bewoners wil helpen bij het aanleggen van glasvezel op afgelegen plekken die tot voor kort te kostbaar bleken. CIF ziet daartoe mogelijkheden omdat er voldoende interesse is in snel internet en de aanlegkosten van glasvezel door efficiëntere graaf- en aanlegmethodes goedkoper is geworden. Eerder is op deze manier o.a. het buitengebied van Hilvarenbeek al voorzien van glasvezel en kunnen sinds de zomer 20.000 bewoners in het buitengebied van Twente zich inschrijven voor razendsnel internet. Nu is omgeving Lunteren via Lunteren.net klaar voor aansluiting. Hun slogan is niet voor niets: Samen maken we het mogelijk!
Nieuwe informatie wordt binnenkort gepubliceerd op de website van www.lunteren.net
Zaterdag 19 december 2015
Pagina 5
LUNTERSE KRANT
Stichting Lunteren.net kiest voor aanbod van investeringsmaatschappij CIF
Snel internet stap dichterbij voor bewoners in buitengebied lunteren
Ruim 4.000 euro voor nieuw speeltoestel