Nieuws
In de Gemeente Ede wonen 146 nationaliteiten, mensen afkomstig uit alle windstreken met eigen culturen en eigen ideeën over voeding, smaken en gezondheid.
Vier vrouwen en één man, Marine, Francine, Rick, Lotty en Grytsje namen het initiatief tot het uitgeven van een eigen koopboekje met als thema: Smaken verschillen & eten verbindt.
Hier waren gerechten bijeengebracht uit onder meer: Nigeria, Brazilië, België, Suriname, Italië, U.S.A., Cuba, Tunesië, Portugal, Spanje, Finland, Somalië, Iran. De gerechten zijn gebundeld in een boekje dat te bestellen is bij Het Westhoffhuis.
 
Vorige week werd de eerste van een serie van drie try-outs gehouden in het Westhoffhuis. Twintig personen uit acht verschillende landen kookten samen, wisselden ideeën uit en namen vervolgens deel aan de maaltijd die bereid was onder leiding van Maria Nataniel, een Surinaamde kok en haar Nederlandse echtgenoot.
Er worden dit jaar nog twee avonden gehouden in Het Westhoffhuis,te weten in november en december. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Theo van Riet Paap, telefoonnummer 0651408898.
 
Op de foto: Maria, de Surinaame kok, in traditionele kledij.