Nieuws
Voetbalvereniging Lunteren heeft sinds een paar maanden een Senioren damesvoetbalteam binnen haar gelederen. Onderstaand een persoonlijk verslag van één van de leden over het ontstaan en de vorderingen van dit team.
VV_Lunteren_heeft_een_Senioren_damesvoetbalteam
“In augustus hadden we met de F-jes een toernooi in Otterlo ter gelegenheid van hun nieuw sportpark. Daar hoorde ik een moeder info vragen over hun damesteam want ze had interesse om zelf te gaan voetballen. Op het moment dat ik dat hoorde vroeg ik haar hoe het kwam dat ze dat bij een andere club wilde. Nou, heel eenvoudig, zei ze omdat dat niet bij VVLunteren bestaat. Hierop reageerde ik dat wat er niet is, we zelf kunnen creëren. Daar zij aangaf de weg niet te kennen, ben ik op pad gegaan om info te vragen wat er allemaal voor nodig was. De bereidheid van voorzitter Gerrit de Vrij was groot. Hij kent de weg en weet wat de mogelijkheden zijn. Zelf ging ik er van uit dat we op een half veld mochten voetballen maar helaas bleek dat niet het geval te zijn. Ik moet eerlijk bekennen dat ik wel een keer slikte toen hij me vertelde dat we op een héél veld moesten spelen. Al gauw kregen er dames lucht van en sloten aan om mede een team te willen realiseren.”
 
“Alleen met minimaal 16 dames zijn we er natuurlijk niet want er zal ook getraind moeten worden. Bert Mulder en Theo van Dijk zijn bereid om ons te trainen en van een zeer gevarieerd team, bestaande uit ervaren spelers en dames die amper nog een bal hebben aangeraakt, 1 team te vormen.
In oktober zijn we gestart met de eerste training. We trainen op dit moment 1 x in de week op maandag. Wat voorop staat is het plezier hebben met elkaar maar ook zeker de drive hebben om te willen groeien en ontwikkelen. Want ook al zijn de meeste nog “leken”, de motivatie is enorm!
En nu, na een paar maanden is het een feit. Een gemotiveerd team van 18 dames plus de twee trainers staan nu officieel ingeschreven bij KNVB. We hebben voor de winterstop 2 oefenwedstrijden gespeeld waarin we hebben ervaren hoe het is om lange tijd achter elkaar te spelen. Over de uitslagen doe ik nu nog even geen uitspraken …”
 
“Op zaterdag 28 januari hebben wij onze eerste officiële KNVB wedstrijd gespeeld in een nieuw tenue gesponsord door "Lokhorst" en "Joëla's haarzaakje". Nogmaals namens het hele team onze dank en idem voor de extra verrassing die we kregen van Joëla's haarzaakje. Met gezonde spanning betraden we het veld en kijkend naar het team waartegen we mochten spelen en onze ervaring op het veld, zijn we erg trots op onze prestatie. Nee, we hebben dan weliswaar niet gewonnen maar hebben wel ons kranig verweerd én 2 x 45 minuten volgehouden! Nu wordt het onze uitdaging om de bal in eigen bezit te houden maar dat gaat zeker in loop van het seizoen gebeuren. Hoe leuk was het om te zien dat er toch aardig wat mensen langs de kant stonden te kijken, hoe leuk om daarbij bekende dames te zien en hoe leuk om te horen hoe het ontvangen werd door omstanders dat er in Lunteren een damesteam gerealiseerd is.”
 
“Nu zijn wel al een paar maanden bezig en hebben we een sponsor erbij! Een prachtige sporttas gesponsord door "de Wildwal". Dank je wel daarvoor!
Ons doel was om onder de 10 tegendoelpunten te blijven en dat is tot nu toe nog goed gelukt. Afgelopen zaterdag tegen de koploper maar met 4-0 verloren. Hoe trots we zijn op deze overwinning!”
 
Lijkt het jou ook leuk om te voetballen en ons team te versterken? Geef je dan op bij Maaike Kroesbergen maaikekroesbergen@welenzijn.nl en kom een proeftraining meedraaien.