Nieuws
Vierduizend euro. Dat is het bedrag wat schildersbedrijf Vliem afgelopen donderdag overhandigde aan Het Bosbad in Lunteren. Vliem deed dat naar aanleiding van het 100-jarig bestaan. Een prachtig geschenk, met een mooie geschiedenis.
 Schildersbedrijf_Vliem_1
Van het Bosbad Lunteren kregen Gea en Gerrit Vliem een taart aangeboden.
 
Honderd jaar geleden startte Hendrik Vliem, de opa van Gerrit, een schildersbedrijf aan de Dorpsstraat in Lunteren. Het waren hele andere tijden. Hendrik had nog geen bestelwagen: hij verplaatste zich te voet of per fiets van klus naar klus. Het was ook een tijd zonder sociale zekerheid. In de winter was er uit het schildersbedrijf geen inkomen en verdiende Hendrik de kost als postbode.
Schildersbedrijf_Vliem-2 
De cheque wordt overhandigd aan de voorzitter van Stichting Bosbad Lunteren, Jan Telgen. Foto met v.l.n.r.: Evert Jan Teunissen (Bosbad), Elco Vliem, Jan Telgen (voorzitter stichting Bosbad Lunteren), Gerrit Vliem.
 
Opa Hendrik was relatief jong toen hij in 1935 zijn vrouw verloor. Ineens had hij de zorg voor zijn vier kinderen. Het was in de hoogtijdagen van de grote depressie, aan de vooravond van de tweede wereldoorlog. In dezelfde periode besloten enkele Lunteranen tot de aanleg van het Bosbad. Het schilderwerk wat hiermee gemoeid was werd gegund aan Hendrik, die er een mooie klus aan had. Het werd het begin van een langdurige relatie. Ook toen in 2007 het zwembad een grote renovatie onderging, ging het schilderwerk naar Vliem, waar inmiddels kleinzoon Gerrit aan het roer stond.
 
Kenmerkend voor deze relatie was de uitnodiging voor de viering van het eeuwfeest: hierop was vermeld dat een gift welkom was en bestemd zou worden voor het Bosbad. Uiteindelijk leverde dit het prachtige bedrag op van 4000 euro, wat afgelopen donderdag dankbaar in ontvangst werd genomen door het bestuur van Stichting Bosbad Lunteren. Jan Telgen, voorzitter van het bestuur: “We opereren al jaren met kleine marges. Deze vierduizend euro is voor ons flink bedrag. We zien ook dat het Bosbad stevig verankerd is in de Lunterse samenleving. Daarom heeft het ook altijd onze voorkeur gehad om werkzaamheden te gunnen aan Lunterse ondernemers.”
 
Het Bosbad heeft aangegeven het geld te bestemmen voor de aanschaf van nieuwe parasols en picknicktafels, waar veel Lunterse gezinnen van kunnen genieten. Ook wordt het aantal zonnecollectoren vergroot. Hiermee komt het toegenomen aantal zonne-uren meteen ten goede aan de temperatuur van het zwemwater.