Nieuws
Vorige week donderdag werd teruggeblikt op het 100 jarige bestaan van Schildersbedrijf Vliem. De historie begint in 1919 toen Hendrik Vliem begon met het schildersbedrijf. In Lunteren was de oprichter ook bekend als Vliem de postbooi. Want de winters waren nog koud en het sneeuwde met grote regelmaat en dan ligt het schilderwerk stil. Dus moesten de centjes op een andere manier binnen gehaald worden, als postbode dus. ‘Vele schilder waren in de winter postbodes’, aldus Gerrit Vliem. Zoon Jacob Vliem zette het bedrijf voort en het bedrijf groeide uit tot een begrip in Lunteren en wijde omgeving.
Schildersbedrijf_Vliem
Wethouder Willemien Vreugdenhil met het boekje van het honderd jarige schildersbedrijf. Links Gea en Gerrit Vliem.
 
Onze medewerkers zijn vakmensen
De huidige eigenaar, Gerrit Vliem, kleinzoon van oprichter Hendrik, nam het bedrijf in 1985 over van zijn vader Jaap. De lijn van de familie wordt voortgezet door de beide zonen van Gerrit en Gea Vliem, Elco en Harold.
Het schildersbedrijf heeft 10 medewerkers in dienst, onder hen een aantal dat al tientallen jaren voor het bedrijf werkzaam is. Gerrit Vliem meldt expliciet dat het succes van het bedrijf vooral te danken is aan deze vakmensen. Schildersbedrijf Vliem is tevens een erkend leerbedrijf , dat jonge schilders opleidt tot volwaardige vakmensen. Ook is er een hechte band met leveranciers. De oudste leverancier is Van de Veer uit Groningen, die al gedurende 80 jaar producten, zoals alles wat een schilder nodig heeft om zijn vak uit te oefenen.
 
Betrokken
Schildersbedrijf Vliem heeft zich altijd betrokken gevoeld bij de Lunterse samenleving. In 1937 werd het Bosbad in Lunteren geopend. Vliem heeft het gehele zwembad geschilderd. Ook toen in 2007 het Bosbad een grote verbouwing onderging waren het de schilders van Vliem die wederom kleur gaven aan het Bosbad. Vorige week donderdag werden medewerkers, familie en natuurlijk de klanten uitgenodigd, in Parkhotel Hugo de Vries, voor een feestelijke receptie. Kenmerkend voor de betrokkenheid was de uitnodiging, waarop vermeld was dat een gift welkom was en zal worden bestemd voor het Bosbad.
 
Kwaliteit
Kwaliteit leveren voor een redelijke prijs is al een eeuw de kracht van het schildersbedrijf. Ook het nakomen van afspraken en de nette manier van werken scoren hoog. Gerrit Vliem: ‘Onze klanten waarderen het deskundige advies dat we geven. Zoals bouwtechnisch, het repareren van kozijndelen en het plaatsen van isolatieglas. We verzorgen alle soorten decoratieve wandtechnieken en behangen. Glasvlies behang (scan) is populair, dat mooie strakke muren oplevert en we in iedere gewenste kleur kunnen opleveren.
 
Wethouder Willemien Vreugdenhil
Namens de gemeente Ede feliciteerde wethouder Willemien Vreugdenhil Gerrit Vliem en daarmee alle betrokkenen van schildersbedrijf Vliem.
Na een korte toespraak kwam de wethouder met een grote afdruk, waarop alle documenten die zich in het gemeentearchief bevinden, betreffende schildersbedrijf Vliem. Tevens overhandigde wethouder Vreugdenhil een prachtige sculptuur, dat ‘eeuwige verbinding’ voorstelt. De originele sculptuur van de Edese kunstenaar Joop Haffmans staat voor de hoofdingang van het Edese Raadhuis.
 
Voor meer informatie, neem een kijkje op www.schildersbedrijfvliem.nl